Αρναούτογλου: Ζέστη μετά τις βροχές, τις καταιγίδες και το χαλάζι – Πότε αναμένεται νέα κακοκαιρία


Ο Σάκης Αρναούτογλου αναλύει τα δεδομένα για τον καιρό μετά το κύμα κακοκαιρίας του τριημέρου

Η ζέστη θα είναι σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου το χαρακτηριστικό του καιρού που θα διαδεχθεί το κύμα κακοκαιρίας για το τριήμερο που έρχεται, όπως έχει ανακοινώσει με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού η ΕΜΥ.

Ωστόσο το κύμα αυτό της ζέστης κατά το οποίο τα θερμόμετρα δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, «δεν φαίνεται ότι θα έχει μεγάλη διάρκεια».

Βάσει των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει, δε, ο έμπειρος προγνώστης, «μετά τις 21 Αυγούστου υπάρχουν ενδείξεις για νέα αστάθεια στη βόρεια όμως κυρίως Ελλάδα».

Όσον αφορά, τέλος, το μελτέμι ο Σάκης Αρναούτογλου «βλέπει» εξασθένηση «από την ερχόμενη Κυριακη 14/8 μέχρι και την Τρίτη 17/8 με μικρή μόνο και πάλι ενίσχυση από τις 18/8 στα 5-6 πρόσκαρα στις 19/8 στα 6-7 μποφόρ»

Σε άλλη ανάρτησή του στο Facebook, ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, ανέβασε χάρτες για τις τρεις επόμενες ημέρες και παρουσιάζει τις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα.

Όπως υπογραμμίζει ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΩΝ – ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14/8.

«Όσο πιο κοντά στις κιτρινοπορτακαλί αποχρώσεις βρίσκεται η περιοχή που σας ενδιαφέρει τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα αυτές να εκδηλωθούν κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας και όχι μόνο αλλά να είναι και ισχυρές, συνοδευόμενες κατά τόπους και από δυνατό άνεμο ή και απο χαλάζι!! Προς το ή πάνω στο πράσινο μικρότερη έως πολύ μικρότερη πιθανότητα (με πολύ πιο εξασθενημένα φαινόμενα) αλλά υπαρκτή… Ανήμερα του 15Αυγουστου ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ