Διατροφή: 4 Σνακ για απώλεια βάρους


Εάν εσείς και ο γιατρός σας έχετε αποφασίσει ότι η απώλεια βάρους είναι ο καλύτερος τρόπος δράσης για την υγεία σας, τότε οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και στη διατροφή είναι πιθανώς απαραίτητες. Αυτό μπορεί να σημαίνει αντικατάσταση σνακ με πολλές θερμίδες που δεν έχουν θρεπτικά συστατικά, όπως πατατάκια, με υγιεινά, όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

4 Σνακ για απώλεια βάρους

1. Ένα μήλο και φυσικό φυστικοβούτυρο.

Ένα μήλο μεσαίου μεγέθους: 95 θερμίδες

Μια κουταλιά της σούπας φυσικό φυστικοβούτυρο: 95 θερμίδες

Συνολικές θερμίδες: 190

Τα σνακ που ενσωματώνουν πρωτεΐνη μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γεγονός που μπορεί να μειώσει την υπερκατανάλωση τροφής και την επακόλουθη αύξηση βάρους. Το φυσικό φυστικοβούτυρο είναι μια εξαιρετική φυτική πηγή πρωτεΐνης και τα μήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες σύμφωνα με μελέτες μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους καθώς και να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου, διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων.

2. Τυρί κότατζ και ανανάς.

Μισό φλιτζάνι τυρί κότατζ γάλακτος 2%: 90 θερμίδες

Μισό φλιτζάνι ανανά: 41 θερμίδες

Συνολικές θερμίδες: 131

Εκτός από την πρωτεΐνη που σας βοηθά να κρατάτε χορτάτους, το τυρί cottage είναι επίσης γεμάτο με ασβέστιο που μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της υγείας των οστών. Μπορείτε να το συνδυάσετε με ανανά, ο οποίος περιέχει βρομελίνη – μια ένωση με αντιφλεγμονώδη οφέλη που μπορεί επίσης να βοηθήσει την πέψη. Επιπλέον, ένα γλυκό, υγιεινό φρούτο όπως ο ανανάς, το πεπόνι ή το μάνγκο είναι τέλειο για να προσθέσετε μια έκρηξη γεύσης σε ένα σνακ.

3. Φρούτα και απλό γιαούρτι.

Ένα φλιτζάνι φράουλες: 53 θερμίδες

Ένα δοχείο απλό γιαούρτι: 100 θερμίδες

Συνολικές θερμίδες: 153

Ενώ το γιαούρτι μπορεί να φαίνεται σαν μια υγιεινή επιλογή, πολλές αρωματικές ποικιλίες είναι γεμάτες με πρόσθετη ζάχαρη. Τα πρόσθετα σάκχαρα μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης που συνδέεται με την παχυσαρκία. Μπορείτε να αποφύγετε την προσθήκη ζάχαρης επιλέγοντας απλό γιαούρτι. Ενσωματώστε γεύση και γλυκύτητα προσθέτοντας τα φρούτα της επιλογής σας. Τα μούρα, συμπεριλαμβανομένων των φραουλών, των μύρτιλων και των βατόμουρων, είναι μια εξαιρετική επιλογή επειδή είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στη μείωση του κινδύνου καταστάσεων όπως τα νεφρά και οι καρδιαγγειακές παθήσεις που προκαλούνται από βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά, τα οποία μπορεί να έχουν οφέλη όπως η διατήρηση ενός υγιούς μικροβιώματος και η καρδιαγγειακή υγεία.

4. Χούμους και καρότα.

Δύο κουταλιές της σούπας χούμους: 60 θερμίδες

Ένα φλιτζάνι ωμά καρότα: 50 θερμίδες

Συνολικές θερμίδες: 110

Τα οφέλη αυτού του σνακ είναι διπλά: Το πρώτο, το χούμους είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών, τα οποία σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι και ικανοποιημένοι. Και δύο, τα καρότα περιέχουν βήτα-καροτίνη, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α από το σώμα σας. Η βιταμίνη Α μπορεί να ωφελήσει την όραση, το ανοσοποιητικό σας σύστημα και τη χοληστερόλη. Επιπλέον, η κατανάλωση περισσότερων λαχανικών μπορεί να βοηθήσει στη γενική απώλεια βάρους, επειδή τα λαχανικά είναι πιο ικανοποιητικά, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της πείνας, σύμφωνα με μια μελέτη του 2014 σε υπέρβαρους ενήλικες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ