Κορωνοϊός Κίνα: Βάζει λουκέτο στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο


Κορωνοϊός Κίνα: Λουκέτο στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο έβαλαν τη Δευτέρα οι αρχές της πόλης Σενζέν της νότιας Κίνας ενώ ανεστάλη η δημόσια συγκοινωνία για κοντινές αποστάσεις, καθώς οι αρχές επέβαλαν lockdown σε ολόκληρη την περιοχή ως απάντηση σε έναν μικρό αριθμό κρουσμάτων Covid-19. Το Huaqiangbei, μια πολυσύχναστη εμπορική περιοχή που φιλοξενεί χιλιάδες πάγκους που πωλούν εξαρτήματα υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και μικροτσίπ, είναι μεταξύ των τριών γειτονιών που τίθενται σε υποχρεωτικό τετραήμερο lockdown στην περιοχή Φουτιάν, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση.

Οι κάτοικοι σε αυτές τις γειτονιές απαγορεύεται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παρά μόνο για να διενεργήσουν τεστ Covid, στο οποίο υποχρεούνται να υποβάλλονται καθημερινά μέχρι την Πέμπτη.

Λουκέτο σε όλες τις επιχειρήσεις

Όλες οι επιχειρήσεις στις πληγείσες περιοχές είναι κλειστές μέχρι την Πέμπτη, εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα νοσοκομεία.

Τα γεύματα στο εστιατόριο έχουν επίσης ανασταλεί, ενώ επιτρέπονται μόνο τα γεύματα σε πακέτο.

Από κινητά μέχρι επεξεργαστές και κάθε είδους γκάτζετ, η αγορά της Σενζέν προσφέρει τα πάντα

Η Κίνα είναι μία από τις λίγες πλέον χώρες του κόσμου που εξακολουθεί να επιβάλλει αυστηρά μέτρα μηδενικής Covid, τα οποία βασίζονται στη σαρωτική ψηφιακή επιτήρηση, τα μαζικά τεστ κορωνοϊού, τις εκτεταμένες καραντίνες και τα έκτακτα lockdown.

Την Τρίτη, η Σενζέν, ένας διεθνής τεχνολογικός κόμβος 18 εκατομμυρίων ανθρώπων, ανέφερε μόλις 35 κρούσματα συμπεριλαμβανομένων 11 ασυμπτωματικών περιπτώσεων.

Η σκληρή αυτή προσέγγιση έχει δει δεκάδες γειτονιές σε όλη τη Σενζέν να αναγνωρίζονται ως «περιοχές υψηλού κινδύνου» και να τίθενται κατά καιρούς υπό αυστηρά lockdown. Τα βίντεο που κοινοποιήθηκαν από τους κατοίκους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μεταλλικά φράγματα — ορισμένα με συρματοπλέγματα — τοποθετημένα έξω από κτίρια κατοικιών, εμποδίζοντας τους κατοίκους να φύγουν.

Οι συνοικίες Luohu και Longgang έκλεισαν επίσης όλους τους χώρους διασκέδασης και τα δημόσια πάρκα και απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις ανθρώπων, από συνέδρια και παραστάσεις μέχρι χορούς σε πλατείες.

Εκτός λειτουργίας μετρό και αστικά λεωφορεία

Οι αρχές ανέστειλαν επίσης τη λειτουργία 24 σταθμών του μετρό, ενώ έκλεισαν και εκατοντάδες σταθμοί λεωφορείων σε όλη τη Σενζέν, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς ηλεκτρονικών ειδών Huaqiangbei.

Σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, αξιωματούχοι της περιοχής δήλωσαν ότι το ξέσπασμα οφείλεται κυρίως στη νέα υποπαραλλαγή Ομικρον BF.15, η οποία, όπως είπαν, είναι πιο μεταδοτική και πιο δύσκολο να εντοπιστεί.

«Η επερχόμενη περίοδος θα είναι η πιο αγχωτική, υψηλού κινδύνου και ζοφερή περίοδος για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας στην πόλη μας», δήλωσε ένας αξιωματούχος της Σενζέν σε σχετική συνέντευξη Τύπου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ