Στην Τουρκία ο Γενς Στόλτεμπεργκ – Συνάντηση με τον Ερντογάν


Συνάντηση Ερντογάν – Στόλτεμπεργκ στην Τουρκία με κεντρικό θέμα τα ουκρανικά σιτηρά

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πρόκειται να μεταβεί αύριο, Πέμπτη, στην Τουρκία για τριήμερη επίσκεψη, ανακοινώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρει πως ο Στόλτενμπεργκ θα γίνει δεκτός από τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην παράταση της συμφωνίας για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών και στην ένταξη στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, χωρών που η Τουρκία κατηγορεί ότι υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο Τσαβούσογλου είχε εξάλλου τηλεφωνική συνομιλία με τον Ολλανδό ομόλογό του Βόπκε Χούκστρα. Οι δύο αξιωματούχοι αναφέρθηκαν στη συμφωνία για εξαγωγές σιτηρών, καθώς και στις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, όπου η Ρωσία εξαπέλυσε το Φεβρουάριο «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Anadolu, οι Τσαβούσογλου και Χούκστρα συζήτησαν επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τούρκοι πολίτες με τη χορήγηση βίζας.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε επίσης στην Άγκυρα με τον Γκέιρ Πέντερσεν, ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Συρία. Ο Τσαβούσογλου έγραψε στο Twitter πως «συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και επανέλαβε την υποστήριξή μας για την πολιτική διαδικασία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις:

Τηλεφωνική επικοινωνία Στόλτεμπεργκ – Ερντογάν ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ