Μαύρο Ρόδο: Ο Βίκος σκοτώνει την Αγγελική – Τι θα δούμε στα προσεχή επεισόδια

Η ψυχική υγεία της Αγγελικής, όπως έχουμε δει από τα πρώτα επεισόδια της σειράς Μαύρο Ρόδο, κάθε άλλο παρά καλά είναι. (Σασμός: Η Στέλλα μαθαίνει κάτι που αλλάζει τα πάντα).

Το ναυάγιο του γάμου της με τον Θέμη, που παρά τις βαριές κουβέντες που ανταλλάσσουν συνεχίζει βαθιά μέσα της να τον αγαπάει, αλλά και το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί με την παράνομη σχέση της με τον Βίκο, την έχουν οδηγήσει στο να στέκεται κάθε μέρα πίνοντας αλκοόλ και ηρεμιστικά χάπια. Κάτι που όλοι το έχουν αντιληφθεί, ακόμα και τα παιδιά της, αλλά η ίδια δείχνει να είναι έρμαιο της κατάστασης αυτής. Μέσα σε όλα ήρθε να προστεθεί και το γεγονός ότι ο Πέτρος έχει μάθει ποιος είναι ο κρυφός εραστής της και την κατηγορεί ανοιχτά και ευθέως για την κατάρρευση της οικογένειάς τους λέγοντας: «Εσύ φταις που η οικογένειά μας διαλύεται και κανείς άλλος. Πήγες και τα έφτιαξες με τον εχθρό του μπαμπά, και δεν έχεις καταλάβει ακόμα τι έχεις κάνει; Το ξέρεις ότι αυτός έβαλε να ανατινάξουν το μαγαζί του μπαμπά για να τον εκδικηθεί; Αυτός είναι ο Βίκος! Για να ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις», της επισημαίνει και την αφήνει να νιώθει τύψεις που έχει μεταφέρει τα δικά της προβλήματα και στα παιδιά της.

Αυτή η σκέψη είναι κάτι που την ταρακουνάει και με τη φυγή και των δύο παιδιών της στη Γερακιανή -ο μεν Πέτρος για την Ελισάβετ και η Αλεξία για να είναι μακριά από τις εντάσεις στο σπίτι-, η Αγγελική παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και αποφασίζει να ασχοληθεί με το μόνο που την ενδιαφέρει πραγματικά: Τα παιδιά της. Έτσι χωρίζει τον Βίκο, αφήνοντάς τον σύξυλο με την απόφασή της: «Αυτό είναι το σωστό και αυτό θα κάνω! Τα παιδιά μου είναι πάνω απ’ όλα και θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένα και κυρίως ήρεμα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να μείνω στον γάμο μου με τον Θέμη», του ανακοινώνει. «Είσαι σίγουρη πως αυτό θέλεις; Κι όσα όνειρα κάναμε μαζί δεν έχουν καμία αξία για εσένα; Φέρνω τον κόσμο ανάποδα για να είσαι εσύ ευτυχισμένη κι εσύ με αδειάζεις έτσι…». «Μην το κάνεις πιο δύσκολο απ’ ό,τι είναι», του λέει και φεύγει όπως αναφέρει το tv24. Η Αγγελική πάει κι εκείνη στη Γερακιανή να βρει τα παιδιά της και επισκέπτεται το μοναστήρι, όπου έχει μια συνάντηση με την ηγουμένη:

«Η πρώτη μας συνάντηση δεν πήγε καλά και σκέφτηκα αν θέλετε να μου δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία να πιάσουμε τη γνωριμία μας από την αρχή» και η ηγουμένη φυσικά και την καλοδέχεται. Η Αγγελική ανοίγει την καρδιά της στην ηγουμένη και της εξομολογείται τα πάντα, ενώ αναγνωρίζει τις ευθύνες που της αναλογούν στη σχέση της με τον Θέμη και είναι έτοιμη για μια νέα αρχή. «Τον αγαπάω και θέλω να βρω ξανά τον άντρα που αγάπησα», ομολογεί. Ο Θέμης καλείται να έρθει αντιμέτωπος με μια νέα κατάσταση που δεν περίμενε, ενώ παράλληλα είναι αποφασισμένος να εξοντώσει τον Βίκο, ο οποίος βάζει στόχο ένα μέλος της οικογένειας Καστρινού.

Η Αυξεντία στηρίζει τον Πέτρο

Η Αυξεντία, μετά την έντονη αδιαθεσία που ένιωσε από τις αποκαλύψεις του Σαράντου για τον πατέρα του και την αηδιαστική δράση του, μεταφέρεται στο νοσοκομείο όπου η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή. Στο πλευρό της βρίσκεται η Ελισάβετ, η οποία και ανησυχεί για να μην πάθει κάτι κακό η αγαπημένη της θεία και στήριγμά της. Ο Πέτρος, που έχει μάθει τι έχει συμβεί, βρίσκεται εκεί και προσπαθεί να προσεγγίσει την Ελισάβετ, η οποία και τον αποφεύγει: «Δεν έχεις καμία δουλειά εδώ εσύ, σε παρακαλώ πολύ να φύγεις». Στη συνέχεια ο Πέτρος έχει μια εξομολογητική συζήτηση με την Αυξεντία, βρίσκοντας ανέλπιστη κατανόηση για όσα νιώθει. «Καταλαβαίνω όσα νιώθεις, μην ξεχνάς ότι κι εγώ κάποτε είχα ζωή έξω από το μοναστήρι. Η Ελισάβετ είναι ένα παιδί που μεγάλωσε εδώ μέσα, δεν έζησε τον κόσμο έξω και η καρδιά της είναι αγνή. Μη χάνεις τον χρόνο σου άδικα, έχει επιλέξει τον δικό της δρόμο», του λέει. Αντίστοιχα, η Ελισάβετ απευθύνεται στον Λευτέρη, προσπαθώντας να βάλει σε μια τάξη τα αισθήματά της. Πατέρας και κόρη θα έχουν μια ειλικρινή, εκ βάθους συζήτηση μετά από καιρό.

 

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ