Τυχερός ο Τσιτσιπάς: Γλίτωσε την αποβολή για λίγα εκατοστά


Τσιτσιπάς: Παρότι κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του Australian Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς γλίτωσε την αποβολή για μόλις λίγα εκατοστά, όντας πραγματικά τυχερός.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με σαρωτική εμφάνιση 3-0 σετ (6-3, 7-6 (2), 6-4 σε 2 ώρες και 17 λεπτά) του Γίρι Λέχετσκα (Νο.71) και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης! Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο, Κάρεν Χατσάνοφ (Νο.20), με στόχο την πρόκριση στον τελικό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στην αναμέτρηση με τον Λεχέτσκα, από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι μπήκε στο γήπεδο με στόχο να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε. Ακόμα και στο δεύτερο, σετ όταν ο αντίπαλός του τον πίεσε, σε τίποτα δεν θύμιζε τον… παλιό Τσιτσιπά με τα πολλά νεύρα.

Κι όμως, ο «Τσίτσι» θα μπορούσε να μην ήταν καν σε θέση να αγωνιστεί, εάν είχε συμβεί το… μοιραίο. Ποιο ακριβώς; Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ενός χαμένου πόντου με τον Λέχετσκα, ο Τσιτσιπάς χτύπησε το μπαλάκι με δύναμη και εκείνη βρήκε πάνω στον τοίχο, λίγα μόλις εκατοστά δίπλα από ένα ball boy!

Τι θα είχε συμβεί εάν είχε πετύχει το παιδάκι; Κατά πάσα πιθανότατα θα είχε αποβληθεί, όπως είχε γίνει και το 2020 με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο US Open.

Ο επόμενος αντίπαλος του κορυφαίου Στέφανου Τσιτσιπά θα είναι ο Ρώσος Κάρεν Χατσάνοφ, ο οποίος «φιγουράρει» στην 20ή θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με τον ημιτελικό να είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή.

Οι δύο τενίστες έχουν βρεθεί πέντε φορές αντιμέτωποι και ο Τσιτσιπάς έχει επικρατήσει σε όλες τις αναμετρήσεις. «Ο Χατσάνοφ βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση, αλλά το φαβορί είναι ο Στέφανος», υπογράμμισε ο Γ. Καλοβελώνης, ο οποίος πιστεύει ότι ο Έλληνας άσος είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρώτου major τίτλου του αλλά τον προβληματίζει η αγωνιστική κατάσταση του Τζόκοβιτς. Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Στέφανος Τσιτσιπάς δείχνει ότι έχει βρει το παιχνίδι που του ταιριάζει. Όπως έχει πει πολλές φορές, η Μελβούρνη είναι μία από τις αγαπημένες του πόλεις ενώ όταν παίζει στο τουρνουά της νιώθει σαν να βρίσκεται στο σπίτι του.

Ειδήσεις σήμερα

Ψευτογιατρός: Έπαιρνε 3.000 ευρώ από γυναίκες για να τους εξαφανίζει τις ρυτίδες

Ανησυχητικό περιστατικό στο Βύρωνα – Προσποιείται τον αστυνομικό και σταματά διανομείς για έλεγχο

ΑΣΕΠ 9Κ/2022: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για τις 173 μόνιμες θέσεις στον e-ΕΦΚΑ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ