DIY: Εύκολες θεραπείες μαλλιών στο σπίτι για το τριχωτό της κεφαλής σας


Θέλετε να αντιμετωπίσετε τις ενοχλητικές ανησυχίες για τα μαλλιά χωρίς να πλήξετε τον προϋπολογισμό σας; Αυτές οι εύκολες, προσιτές μάσκες μαλλιών DIY χρησιμοποιούν οικιακές θεραπείες που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε τα συστατικά που έχετε στο σπίτι σας για να απομακρύνετε την λιπαρότητα, την ξηρότητα και την πιτυρίδα από το τριχωτό της κεφαλής.

Αδύναμα μαλλιά

Φτιάξτε ένα «smoothie πρωτεΐνης μπανάνας», το οποίο αποτελείται από μπανάνες και αυγά πλούσιες σε αμινοξέα για ενίσχυση της ελαστικότητας των μαλλιών, ενδυνάμωση και προσθήκη πάχος.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Ανακατέψτε δύο κρόκους αβγών, δύο ώριμες μπανάνες, δύο έως τρεις κουταλιές της σούπας μέλι, μισό φλιτζάνι μαλακτικό και δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μέχρι να πολτοποιηθούν πλήρως. Τρίψτε παντού και αφήστε να δράσει για 20 έως 30 λεπτά. ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

Εύθραυστα μαλλιά

Η λύση: Ενισχύστε τα σκέλη. Ενώ τα ξηρά, εύθραυστα μαλλιά είναι από μόνα τους έναν αγώνα, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αυξημένο σπάσιμο και θαμπάδα. Οι κρόκοι αυγών είναι μια εύκολη λύση.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε : Ανακατέψτε λίγο λεμόνι στους κρόκους για να μειώσετε τη μυρωδιά των αυγών. Κατά την εφαρμογή, βάλτε το μείγμα στα μαλλιά από τις ρίζες μέχρι τις άκρες και αφήστε το να καθίσει για 30 λεπτά έως μία ώρα για να διεισδύσει πραγματικά στα μαλλιά.

Ακατάστατα κύματα ή μπούκλες

Η λύση: Ορίστε, αντί να καταπολεμήσετε, τη φυσική κάμψη των μαλλιών σας με ένα σπιτικό ενισχυτικό μπούκλας από μελάσα και μέλι.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Ανακατέψτε αμισό φλιτζάνι μελάσα ή σιρόπι σφενδάμου, 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο, τέσσερις κουταλιές της σούπας μέλι, δύο μπανάνες, μισό φλιτζάνι νερό, τέσσερις κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (προσαρμόστε ανάλογα με επιθυμητό πάχος).

Ανακατεύουμε τα υλικά μαζί, αφαιρώντας τυχόν σβώλους και τα ζεσταίνουμε πάνω από την εστία. Χωρίστε τα μαλλιά σε τέσσερα τμήματα, εφαρμόστε ομοιόμορφα το γλυκό παρασκεύασμα και καλύψτε τα με ένα σκουφάκι ντους. αφήστε να καθίσει για 45 λεπτά και ξεπλύνετε καλά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ