Λύθηκε το πανάρχαιο μυστήριο των γεωγλυφικών του Περού; (pics)

Ένα από τα πιο διάσημα αρχαιολογικά αινίγματα, τα γεωγλυφικά στις Περουβιανές Άνδεις, επιχειρεί να λύσει μία διεθνής επιστημονική ομάδα, μετά και την ανακάλυψη 50 νέων σχεδίων στο οροπέδιο Nazca, πριν από μερικούς μήνες, από το National Geographic.

Τα περίτεχνα γεωγλυφικά στις βραχώδεις πλαγιές υπολογίζεται ότι δημιουργήθηκαν μεταξύ 200 και 1400 μ.Χ., από τους πολιτισμούς που ζούσαν στις περιοχές Nazca και Paracas του Περού. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν δοθεί απαντήσεις για το ποιοι τα σχεδίασαν, για ποιο σκοπό και γιατί σε τόσο μεγάλο μέγεθος. 

Τα γιγάντια σύμβολα συνήθως είναι φτιαγμένα με πέτρες, χώμα ή κορμούς δέντρων. Τα περισσότερα από αυτά είναι τόσο μεγάλα, που μόνο από αεροπλάνο μπορεί να τα δει κάποιος στην πλήρη τους έκταση. Για το λόγο αυτό, κάποιοι πιστεύουν ότι τα γεωγλυφικά τα έφτιαξαν εξωγήινοι ή καθοδήγησαν τους ανθρώπους για να τα φτιάξουν.

Τα 50 νέα σύμβολα που ανακαλύφθηκαν φέτος στο οροπέδιο Nazca περιλαμβάνουν ανθρωπομορφικά σχέδια, ζώα και αναπαραστάσεις φυσικών φαινομένων.

Η ομάδα των ερευνητών από τις ΗΠΑ και τον Καναδά μελέτησε τα γεωγλυφικά στην κοιλάδα του ποταμού Sihuas στο νότιο Περού, με τη χρήση drone και παράλληλης ανίχνευσης από εδάφους, καθώς και μοντέλων προσομοίωσης. Σύμφωνα με τη δημοσίευση που έκαναν οι επιστήμονες στο Cambridge University Press, τα σύμβολα ενδέχεται να συνδέονται με τελετουργίες εξευμενισμού των τοπικών θεοτήτων, ώστε οι ταξιδιώτες που περνούσαν από τις απόκρημνες πλαγιές των Άνδεων, να έχουν ασφαλές ταξίδι.

Δείτε τις φωτογραφίες στην παρακάτω gallery του Newsbomb.gr 

(Πηγή: sputnik, Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ, cambridge.org)


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here