Σ’αυτήν την ηλικία η μοναξιά σου χτυπά την πόρτα και είναι πρόβλημα!


Το να είσαι μόνος μερικές φορές δεν είναι πρόβλημα από μόνο του, είναι φυσιολογικό. Όμως, πότε η μοναξιά είναι πρόβλημα και πότε σου χτυπάει την πόρτα; Οι επιστήμονες απαντούν.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, υπάρχει ακριβώς μια συγκεκριμένα περίοδο, στην οποία η μοναξιά είναι πρόβλημα. Ίσως δεν είναι και τα καλύτερα νέα που έχεις ακούσει ποτέ, αλλά η αλήθεια είναι πως μπορείς να καταλάβεις τα συναισθήματά σου καλύτερα, να είσαι προετοιμασμένος και να μπορείς να τα αντιμετωπίσεις.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, αποφάσισαν να ερευνήσουν πώς η μοναξιά επηρεάζει τη ζωή ενός ανθρώπου. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο International Psychogeriatrics και σε αυτήν συμμετείχαν 340 ενήλικες, ηλικίας 27 μέχρι 101 ετών, οι οποίο συμπλήρωσαν διάφορα ερωτηματολόγια αναφορικά με την μοναξιά και την ψυχική υγεία.

Οι ερευνητές κατέληξαν πως υπάρχουν τρεις ηλικίες-κλειδιά στις οποίες η μοναξιά είναι πρόβλημα: Αργά στη δεκαετία των 80, στα 50 και προς το τέλος της δεκαετίας των 20.

Οι επιστήμονες θεωρούν πως οι αναλύσεις τους έδειξαν πως η μοναξιά αυξάνεται όσο ένας άνθρωπος μεγαλώνει και λίγο εντυπωσιάστηκαν που μπορεί ένας άνθρωπος να νιώθει μόνος ενώ διανύει τη δεκαετία των 20.

Ίσως αυτή η δεκαετία βρίσκεται στην έρευνα, επειδή είναι μια δεκαετία στην οποία ο άνθρωπος συνήθως παίρνει μεγάλες αποφάσεις για τη ζωή του, αγχώνεται περισσότερο και κλείνεται περισσότερο στον εαυτό του.

Φυσικά, η μοναξιά δεν σημαίνει πως δεν είσαι περιτριγυρισμένος από φίλους και αυτούς που αγαπάς 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Αλλά κυρίως είναι μια κατάσταση στο μυαλό.

Αυτό που πάντως οι ερευνητές θεωρούν πολύ θετικό στην έρευνα, ήταν ότι όσο πιο σοφός είναι ένας άνθρωπος, τόσο λιγότερο μόνος νιώθει. Και υπάρχουν τρόποι να ενισχύσεις τη σοφία σου και κυρίως τις σχέσεις με τον εαυτό σου αλλά και τους άλλους.

Όλα είναι στο μυαλό και με λίγη εξάσκηση μπορείς να καταφέρεις περισσότερα από όσα νομίζεις. Αν σκέφτεσαι μόνο τη θετική πλευρά και κατευθύνεις τον εαυτό σου προς εκείνη, ακόμη κι αν αφήσεις για λίγο το κινητό σου στην άκρη, είναι ένα σημαντικό βήμα για να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ