3 τρικ για να καθίσουν ήσυχα στο τραπέζι


Γιορτινά τραπέζια, καλέσματα και επισκέψεις σε συγγενικά και φιλικά σπίτια. Αυτή η περίοδος είναι γεμάτη. Υπάρχει τρόπος να κρατήσουμε τα παιδιά ήσυχα;

Δείτε μερικές έξυπνες ιδέες που λίγο πολύ χρησιμοποιούν όλες οι μαμάδες, και πιάνουν πάντα:

1. Κάντε τα να νιώσουν οικεία

Είναι κανόνας: Τα παιδιά είναι ευτυχισμένα όταν νιώθουν άνετα στο περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται.

2. Δείξτε τους όλα τα μέρη του σπιτιού το οποίο επισκέπτεστε

Αφιερώστε, πάντα μαζί με τον οικοδεσπότη, τα πρώτα λεπτά μετά την άφιξη σας στην παρουσίαση όλων των χώρων. Ένα σύνηθες χαρακτηριστικό των νηπίων είναι η επιθυμία τους να εξερευνούν όλους τους χώρους και κυριεύονται από την περιέργειά τους, παραβλέποντας βασικούς κανόνες ευγενείας. Δείχνοντάς τους όλους τους χώρους και υποδεικνύοντάς τους το κύριο δωμάτιο όπου θα γίνει το γεύμα, αυτή η ανάγκη των παιδιων εκτονώνεται.

3. Μην τα αφήσετε να περιμένουν το κυρίως πιάτο

Τα νήπια έχουν ένα αυστηρό πρόγραμμα που τρώνε, είτε πηγαίνουν σχολείο είτε όχι, και δεν έχουν συνηθίσει να τρώνε αργά ή να τρώνε ορεκτικά, σαλάτες και επιδόρπια, να χωρίζουν δηλαδή το γεύμα σε μικρά επιμέρους γεύματα. Βάζοντας στο πιάτο όλο το γεύμα, είναι πιο εύκολο να μείνoυν συγκεντρωμένα.

Μια ακόμα πρακτική λύση προς αυτή την κατεύθυνση είναι να ετοιμάζονται δύο τραπέζια, ένα για τους ενήλικες και ένα για τα παιδιά, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο και τον απαραίτητο χώρο στους ενήλικες να διασκεδάσουν.

Κωνσταντίνα Πελίτογλου
Παιδοψυχολόγος

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ