Συμβουλές για έξοδο με μικρά παιδιά


Όταν βγαίνετε βόλτα ή επισκέπτεστε κάποιο χώρο με τα παιδιά σας, πρέπει να έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα για κάθε περίπτωση. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείτε τα μικρά παιδιά, καθώς δύσκολα συγκρατούνται και μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα όταν δεν γίνεται το δικό τους. Σας παρουσιάζουμε δέκα συμβουλές για να μπορείτε να διαχειριστείτε τη συμπεριφορά των παιδιών σε τέτοιες καταστάσεις.

1. Προνοείστε

Όταν βγαίνετε για ψώνια με τα παιδιά σας, προτιμήστε να έχετε οργανώσει τις «υποχρεώσεις» του καθενός. Βάλτε για παράδειγμα τα παιδιά σας να κρατούν τη λίστα με τα ψώνια ή να σας βοηθούν να βρείτε στο σουπερμάρκετ διάφορα αντικείμενα. Κάνοντάς τα να συμμετέχουν, νιώθουν πολύτιμα, ενώ θα πρέπει να τους έχετε ξεκαθαρίσει πριν φύγετε από το σπίτι τι πρόκειται να αγοράσετε και τι όχι.

2. Σχέδιο

Δώστε στα παιδιά τη δυνατότητα να επιλέξουν ορισμένα από τα ψώνια βάζοντάς τους ένα είδος αποστολής. Ανταμείψτε τα όταν την επιτυγχάνουν, πηγαίνοντάς τα βόλτα στο πάρκο ή κάνοντας κάποια άλλη δραστηριότητα.

3. Μείνετε θετικοί

Φροντίστε να τους ανταμείβετε με κάτι ξεχωριστό σε κάθε θετική τους ενέργεια. Ωστόσο μην το παρακάνετε καθώς τα όρια είναι λεπτά και μπορεί να το παρακάνουν.

4. Διατηρήστε ρεαλιστικές προσδοκίες

Είναι προφανές πως τα παιδιά δεν θα συμπεριφερθούν ως ενήλικες. Θα κάνουν φασαρία και αταξίες. Για το λόγο αυτό, δεν χρειάζεται να επισκεφθείτε με τα παιδιά σας χώρους που πρέπει να κάνουν ησυχία.

5. Ήσυχη διασκέδαση

Τα παιδιά σας μπορεί να είναι αξιολάτρευτα για εσάς, παρά τις φωνές και τις αταξίες τους. Ωστόσο δεν είναι υποχρεωμένοι οι θαμώνες του χώρου που θα επισκεφθείτε να τα ακούνε. Μπορείτε να τους επιτρέψετε να παίξουν ζωγραφίζοντας ή με κάποιο μικρό παιχνίδι που θα έχετε πάρει μαζί από το σπίτι.

6. Εναλλακτικές

Τα παιδιά όπως αναφέραμε είναι απρόβλεπτα. Μπορεί να λερωθούν, να αρρωστήσουν ξαφνικά ή να αποκοιμηθούν. Προσπαθήστε να έχετε εναλλακτικές λύσεις όπως για παράδειγμα την επίσκεψη σε κοντινό εστιατόριο.

7. Φιλικά για παιδιά καταστήματα

Υπάρχουν ορισμένα εστιατόρια με ειδικούς χώρους για παιδιά. Προτιμήστε τους συγκεκριμένους χώρους καθώς τα παιδιά θα νιώθουν πιο άνετα ενώ εσείς θα περνάτε αντίστοιχα καλά με την παρέα σας.

8. Εξηγείστε του τι περιμένετε

Οι μικροί «μαθητές» θα ακολουθήσουν ότι τους πείτε. Για το λόγο αυτό οφείλετε να συζητήσετε με το παιδί σας πριν βγείτε από το σπίτι και να του ζητήσετε τι θέλετε να κάνει. Δεν χρειάζεται να ζητήσετε παράλογα πράγματα, απλά τονίστε του πώς πρέπει να είναι η συμπεριφορά του. Επίσης μην ξεχάσετε επίσης να επισκεφθείτε την τουαλέτα πριν φύγετε.

9. Να είστε προετοιμασμένοι

Αν το παιδί παρακούσει και αρχίσει τη γκρίνια ή αντιδράσει άσχημα, δεν χρειάζεται να εκραγείτε κι εσείς ή να του κάνετε τη χάρη. Εμείνετε στη θέση σας και εξηγήστε του τι έχει να χάσει εάν συνεχίσει να έχει την ίδια συμπεριφορά.

10. Ασφάλεια για όλους

Προσπαθήστε να προσέχετε τι κάνει το παιδί σας καθώς είναι αρκετά επικίνδυνο να τραυματιστεί απλά παίζοντας κάτω από το τραπέζι. Με άλλα λόγια διατηρήστε εσείς τον έλεγχο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ