Νέες ταινίες σινεμά: Τρομοκρατικές επιθέσεις και αγώνες επιβίωσης


Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Ο Άνταμ Ντράιβερ προσπαθεί να επιβιώσει εγκλωβισμένος στη Γη… 65 εκατομμύρια χρόνια πριν, ενώ το Παρίσι «ξαναζεί» εικόνες Μπατακλάν και Charlie Hebdo με την ταινία Paris Memories.

65

Μετά από μια καταστροφική συντριβή σε έναν άγνωστο πλανήτη, ο πιλότος Mils (Άνταμ Ντράιβερ) ανακαλύπτει ότι στην πραγματικότητα είναι εγκλωβισμένος στη Γη… 65 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Έχοντας μόνο μια ευκαιρία να διασωθούν, ο Mils και ακόμη μια επιζήσασα, η Koa, πρέπει να διασχίσουν ένα άγνωστο έδαφος γεμάτο επικίνδυνα προϊστορικά πλάσματα σε έναν πρωτόγνωρο αγώνα επιβίωσης.

Από τους σεναριογράφους της ταινίας Ένα Ήσυχο Μέρος.

Παρίσι ξανά (Paris Memories)

Ένα σαββατιάτικο, φθινοπωρινό βράδυ, η Μία βιώνει μια
τρομοκρατική επίθεση σε ένα παρισινό μπιστρό. Τρεις μήνες μετά,
πασχίζει να θυμηθεί τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ και πώς να
ανακτήσει τη ζωή της για να βρει ξανά την ευτυχία. Όμως δεν είναι
πια η ίδια και το Παρίσι δεν είναι πια το ίδιο…

Shazam! Η Οργή των Θεών (Shazam! Fury of the Gods)

Η ταινία συνεχίζει την ιστορία του έφηβου Μπίλι Μπάτσον, ο οποίος χρησιμοποιώντας τη μαγική λέξη «SHAZAM» μεταμορφώνεται στο ενήλικο alter ego του, τον Shazam.

Σκάρλετ (Scarlet)

Στη βόρεια Γαλλία, η Ζουλιέτ μεγαλώνει μόνη, μαζί με τον πατέρα της, βετεράνο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Παθιασμένη με το τραγούδι και την μουσική, η μοναχική νεαρή κοπέλα γνωρίζει έναν μάγο που της υπόσχεται πως τα πορφυρά πανιά θα την πάρουν μια μέρα μακριά από το χωριό της κι έκτοτε η Ζουλιέτ δεν παύει να πιστεύει στην εκπλήρωση αυτής της προφητείας. Από τον σκηνοθέτη του «Μάρτιν Ίντεν».

Τυχερό αστέρι (Broker)

Μία από τις πιο απολαυστικές ταινίες της χρονιάς από τον βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτη Χιροκάζου Κόρε-Έντα (Κλέφτες Καταστημάτων). Ένα τρυφερό road movie που σε γεμίζει χαρά. Πρωταγωνιστεί ο Σονγκ Κανγκ-Χο (Παράσιτα, Μνήμες Φόνων) με βραβείο ερμηνείας στις Κάννες.

Ξεριζωμένοι

Από τον ελληνικό εμφύλιο μέχρι τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, από τα χρόνια του Φράνκο μέχρι τα χρόνια του Covid 19, από το γαλλικό νησί Ρεϋνιόν στον Ινδικό Ωκεανό μέχρι τη Σιβηρία, πολλά παιδιά ξεριζώθηκαν βίαια από το φυσικό τους περιβάλλον για πολιτικούς λόγους. Μέσα από τις μαρτυρίες τους, αναδύονται τρομερές και συχνά άγνωστες πτυχές της ιστορίας.

Επτά ιστορίες ξεριζωμών. Επτά εξομολογήσεις. Ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο της ανελέητης πολιτικής.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ