Διαβήτης: 9 Τρόποι για να ρυθμίσετε τον διαβήτη σας


Η διατήρηση του διαβήτη σας υπό έλεγχο θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε προβλήματα καρδιάς, νεύρων και ποδιών. Εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε αυτή τη στιγμή.

9 Tips για να μη χαλάτε τις τιμές του διαβήτη σας

  • Χάστε επιπλέον βάρος. Η μετάβαση προς ένα υγιές βάρος βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Ο γιατρός σας, ένας διαιτολόγος και ένας γυμναστής μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε ένα σχέδιο που θα λειτουργήσει για εσάς.
  • Ελέγξτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Είναι στο εύρος που σας συμβουλεύει ο γιατρός σας; Επίσης, γράψτε το για να μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδό σας και να σημειώσετε πώς το φαγητό και η δραστηριότητα επηρεάζουν τα επίπεδά σας.
  • Κάντε εξετάσεις αίματος A1c για να μάθετε το μέσο σάκχαρό σας για τους τελευταίους 2 έως 3 μήνες. Τα περισσότερα άτομα με διαβήτη τύπου 2 θα πρέπει να στοχεύουν σε A1c 7% ή χαμηλότερη. Ρωτήστε το γιατρό σας πόσο συχνά χρειάζεται να κάνετε μια εξέταση A1c.
  • Παρακολουθήστε τους υδατάνθρακες σας. Μάθετε πόσους υδατάνθρακες τρώτε και πόσο συχνά τους καταναλώνετε. Η διαχείριση των υδατανθράκων σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σάκχαρό σας υπό έλεγχο. Επιλέξτε υδατάνθρακες με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως πράσινα λαχανικά, φρούτα, φασόλια και δημητριακά ολικής αλέσεως.
  • Ελέγξτε τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων σας. Ο διαβήτης κάνει πιο πιθανές τις καρδιακές παθήσεις, γι’ αυτό παρακολουθήστε στενά την αρτηριακή σας πίεση και τη χοληστερόλη σας. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τη διατήρηση της χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων και της αρτηριακής σας πίεσης υπό έλεγχο. Πάρτε φάρμακα όπως σας έχει συνταγογραφηθεί.
  • Συνέχισε να κινείσαι. Η τακτική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε ή να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος. Η άσκηση μειώνει επίσης το άγχος και βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης και των επιπέδων τριγλυκεριδίων. Πάρτε τουλάχιστον 30 λεπτά αερόβιας άσκησης την ημέρα 5 ημέρες την εβδομάδα. Δοκιμάστε περπάτημα, χορό, αερόμπικ χαμηλής πρόσκρουσης, κολύμπι, τένις ή ένα στατικό ποδήλατο. Ξεκινήστε πιο αργά εάν δεν είστε ενεργοί τώρα. Μπορείτε να διακόψετε τα 30 λεπτά — ας πούμε, κάνοντας 10 λεπτά περπάτημα μετά από κάθε γεύμα. Συμπεριλάβετε προπόνηση ενδυνάμωσης και διατάσεις σε μερικές μέρες, επίσης.

  • Κοιμηθείτε. Όταν σας στερείται ύπνου, έχετε την τάση να τρώτε περισσότερο και μπορείτε να παχύνετε, γεγονός που οδηγεί σε προβλήματα υγείας. Τα άτομα με διαβήτη που κοιμούνται αρκετά συχνά έχουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες και βελτιωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
  • Διαχειριστείτε το άγχος. Το άγχος και ο διαβήτης δεν αναμειγνύονται. Το υπερβολικό άγχος μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αλλά μπορείτε να βρείτε ανακούφιση καθίζοντας ήσυχα για 15 λεπτά, κάνοντας διαλογισμό ή κάνοντας γιόγκα.
  • Δείτε το γιατρό σας. Κάντε έναν πλήρη έλεγχο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, αν και μπορείτε να μιλήσετε με το γιατρό σας πιο συχνά. Στο ετήσιο σωματικό σας σώμα, βεβαιωθείτε ότι κάνετε μια διασταλμένη οφθαλμολογική εξέταση, έλεγχο αρτηριακής πίεσης, εξέταση ποδιών και προληπτικούς ελέγχους για άλλες επιπλοκές όπως νεφρική βλάβη, νευρική βλάβη και καρδιακές παθήσεις.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ