Έρευνα λέει ότι η πρώην σου θα κάνει come back μες στις γιορτές

Εν συντομία
Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την ιστοσελίδα γνωριμιών eHarmony προειδοποιεί ότι μι μεγάλη μερίδα singles -γυναίκες και άντρες- τείνουν να θυμούνται τους πρώην συντρόφους τους τις ημέρες των εορτών και να επικοινωνούν μαζί τους.

 

Τι είναι το marleying
Σύμφωνα με το dating site, η τάση αυτή των πρώην να εμφανίζονται σαν φάντης μπαστούνι την περίοδο των Χριστουγέννων και να «ψάχνονται» ονομάζεται marleying. Ο όρος είναι εμπνευσμένος από την «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς και τον Jacob Marley, τον νεκρό συνεργάτη του Ebenezer Scrooge, το φάντασμα του οποίου τον στοίχειωσε την παραμονή των Χριστουγέννων.

 

Η έρευνα

Στην έρευνα του eHarmony συμμετείχαν 4.054 ενήλικες singles του Ηνωμένου Βασιλείου, με το 11% εξ αυτών να παραδέχεται ότι αναζητά κάποιον ή κάποια πρώην τους λίγο πριν τα Χριστούγεννα ή μες στην γιορτινή περίοδο. Συνήθως πρόκειται για άτομα που επιστρέφουν στην πόλη από την οποία κατάγονται κατά τη διάρκεια των εορτών και αισθάνονται μοναξιά και νοσταλγία για μια παλιά σχέση τους ή για το πώς ήταν η ζωή τους παλιά. Όπως ανέφεραν, άλλοι αναζητούν μια εφήμερη σχέση με τον/την πρώην στις γιορτές, άλλοι προσπαθούν να τα φτιάξουν ξανά μαζί τους, ενώ κάποιοι άλλοι θέλουν απλώς να τους μιλήσουν.

Η γνώμη της ειδικού
H Rachael Lloyd, συντάκτρια της έρευνας στο eHarmony, σημειώνει και σου εφιστά την προσοχή:

«Συχνά οι σχέσεις τελειώνουν για συγκεκριμένους και σοβαρούς λόγους, όπως η έλλειψη επικοινωνίας για παράδειγμα ή συμβατότητας. Αν αυτό σου ακούγεται οικείο, αντί να επανεξετάσεις μια σχέση όπου τα ίδια ζητήματα θα μπορούσαν να προκύψουν ξανά, σου προτείνουμε να ξοδέψεις χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σου και να απολαύσεις την χαλάρωση ποιυ πρσφέρουν οι ημέρες που διανύουμε. και να θυμάσαι το εξής: Η επιστροφή στο παρελθόν και σε μια σχέση που δεν είχε μέλλον το πιο πιθανό είναι να καταστρέψει τις πιθανότητές σου να κάνεις μια νέα, μακροχρόνια σχέση».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here