Διαβήτης: Η τεχνολογία για τον διαβήτη δεν μπορεί να περιμένει


Ο χώρος της τεχνολογίας για τον διαβήτη είναι πάντα καινοτόμος. Από τη συνεχή παρακολούθηση της γλυκόζης μέχρι τις αντλίες ινσουλίνης και το τεχνητό πάγκρεας, έχουμε δει πολλά. Οι εταιρείες αναζητούν κάθε είδους τρόπους για να αφήσουν το στίγμα τους στον κόσμο του διαβήτη. Οι νεότερες προσφορές περιλαμβάνουν ψηφιακή υγεία, λογισμικό, καθοδήγηση και άλλα. Για τις εταιρείες που βρίσκονται ακόμη στα αρχικά τους στάδια, υπάρχουν ακόμη πολλοί τρόποι να μπουν στο χώρο. Στο 16ο Διεθνές Συνέδριο για τις Προηγμένες Τεχνολογίες & Θεραπείες για τον Διαβήτη (ATTD), υπήρχαν αρκετές νεοφυείς επιχειρήσεις που παρουσιάστηκαν στο “Tech Fair”, επιδεικνύοντας τι έχουν να προσφέρουν.

  • DiabetesWisee

Το DiabetesWise με έδρα το Στάνφορντ της Καλιφόρνια παρέχει έναν δωρεάν διαδικτυακό πόρο χωρίς επωνυμία, βασισμένο σε δεδομένα. Παρέχει ολοκληρωμένα εργαλεία για την εξερεύνηση συσκευών διαβήτη με ρυθμιστική έγκριση. Το Helmsley Charitable Trust χρηματοδοτεί την εταιρεία χωρίς οικονομική υποστήριξη από κατασκευαστές συσκευών.

  • Diatech Diabetes

Η Diatech Diabetes με έδρα το Μέμφις του Τενεσί αναπτύσσει το λογισμικό παρακολούθησης έγχυσης SmartFusion. Ανιχνεύει την αποτυχία χορήγησης ινσουλίνης και προσφέρει πληροφορίες για το πώς η απόδοση της έγχυσης επηρεάζει τη διαχείριση του διαβήτη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, οι αντλίες μπορούν να ανιχνεύσουν μόνο αστοχίες απόφραξης που εμποδίζουν την παροχή ινσουλίνης. Ωστόσο, εάν το σύστημα εξακολουθεί να παρέχει ινσουλίνη, αλλά ο χρήστης δεν τη λάβει ποτέ, ο συναγερμός απόφραξης της αντλίας ενδέχεται να μην την ανιχνεύσει. Τέτοιες αποτυχίες – αν και συνηθισμένες – μπορεί να οδηγήσουν σε νοσηλεία ή θάνατο. Ο αλγόριθμος SmartFusion βοηθά στην ανίχνευση διαρροών, συστροφών/μερικών αποφράξεων, έγχυσης σε κατεστραμμένα σημεία και αποσπάσεις. Η Diatech Diabetes το σχεδίασε ειδικά για αντλίες ινσουλίνης για την ανίχνευση αστοχιών έγχυσης που δεν εντοπίζουν οι ίδιοι επί του παρόντος.

  • GluCare

Η GluCare με έδρα το Ντουμπάι προσφέρει εξατομικευμένη φροντίδα μέσω ενός συνδυασμού ψηφιακών θεραπειών και μιας πλατφόρμας ανθρώπινης μεταβολικής υγείας. Αποτελείται από συνεχή παρακολούθηση του μεταβολισμού, τεχνολογία wearable, ανάλυση δεδομένων και υποστήριξη από ειδικούς. Η εταιρεία αναφέρει στον ιστότοπό της ότι στόχευε να «συγχωνεύσει άνθρωπο και μηχανή» με το ανθρωποκεντρικό μοντέλο φροντίδας. Επιδιώκει να αλλάξει την πορεία του διαβήτη. Σύμφωνα με το GluCare, οι ασθενείς παρουσιάζουν μείωση της HbA1c κατά 2,14% σε μόλις 90 ημέρες. Αναφέρουν επίσης λιγότερη χρήση φαρμάκων. Μετά από ένα χρόνο διαχείρισης, λέει η GluCare, οι ασθενείς (κατά μέσο όρο) απέκλεισαν τα ειδικά για τον διαβήτη φάρμακα.

  • Medtech Concept

Η Medtech Concept με έδρα το Ντέλαγουερ αναπτύσσει μια σειρά ιατρικών προϊόντων για άτομα με διαβήτη. Το σύστημα διαχείρισης διαβήτη που διαθέτει συνδυάζει ψηφιακό λογισμικό υγείας με μια δοκιμασμένη στην αγορά, μικροσκοπική συσκευή θεραπείας χορήγησης. Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει πραγματικές βελτιώσεις στον έλεγχο του διαβήτη. Το MiniPen 2 της Medtech Concept καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των διαβητικών. Η εταιρεία το σχεδίασε για να προσφέρει μια εναλλακτική λύση σε μεγάλες, δυσκίνητες και υψηλού κόστους συσκευές ινσουλίνης.

Το μικροσκοπικό σύστημα παράδοσης διαθέτει επίσης χαμηλή τιμή, είπε η εταιρεία, καθιστώντας το διαθέσιμο σε έναν ευρύτερο πληθυσμό σε σύγκριση με τα σημερινά μεγάλα, ακριβά αυτόματα μπεκ. Το MiniPen2 διαθέτει ένα νέο σύστημα κλειδώματος χαρακτηριστικών ασφαλείας για την αποφυγή χρήσης για περισσότερες από μία φορές μόνο. Αφού γεμίσει η σύριγγα με ινσουλίνη, το έμβολο κλειδώνει αυτόματα στην κάννη για να αποτρέψει τη χρήση ξανά. Η Medtech Concept λέει ότι αυτή η δυνατότητα βοηθά να σταματήσει η εξάπλωση ιών και λοιμώξεων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ