Κύπρος: Ελεύθερος ο Bρετανός που είχε δολοφονήσει τη βαριά άρρωστη σύζυγό του – «Το έκανε από αγάπη»


Κύπρος: Ο Βρετανός συνταξιούχος Ντέιβιντ Χάντερ αφέθηκε ελεύθερος , μετά την καταδίκη του για ανθρωποκτονία της συζύγου που έπασχε από ανίατη ασθένεια

Ο Βρετανός συνταξιούχος ανθρακωρύχος Ντέιβιντ Χάντερ που σκότωσε την ασθενή σύζυγό του αποφυλακίστηκε σήμερα από μια κυπριακή φυλακή αφού πέρασε 19 μήνες πίσω από τα κάγκελα. Ο Ντέιβιντ Χάντερ, 76 ετών είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών από δικαστές στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου τη Δευτέρα επειδή έβαλε τέλος στα βάσανα της αγαπημένης του Τζάνις, 74 ετών, στο σπίτι τους κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Πάφου, στην Κύπρο.

Επειδή όμως ο Χάντερ είχε ήδη περάσει 19 μήνες υπό κράτηση, ο συνταξιούχος είχε εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του. Ο εκπρόσωπος του Χάντερ είπε ότι στην Κύπρο ένας κατηγορούμενος θα περνάει 10 μήνες υπό κράτηση για κάθε χρόνο που φυλακίζεται. Η νομική ομάδα του Χάντερ επιβεβαίωσε ότι ο πρώην ανθρακωρύχος αφέθηκε ελεύθερος λίγο αφότου οι κυπριακές αρχές υπολόγισαν επίσημα την ημερομηνία αποφυλάκισής του.

Οι δικαστές είπαν ότι έλαβαν υπόψη το καθαρό ποινικό μητρώο του Χάντερ και είπαν ότι ο συνταξιούχος δεν μπορούσε «να θεωρηθεί κίνδυνος για την κοινωνία» όταν του επέβαλε την ποινή των δύο ετών.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, ο Χάντερ είπε στο δικαστήριο πώς η 52χρονη σύζυγός του «έκλαιγε και τον παρακαλούσε» να βάλει τέλος στη ζωή της καθώς υπέμεινε οδυνηρούς πόνους από τον καρκίνο του αίματος προτού την πνίξει τον Δεκέμβριο του 2021. Ξέσπασε σε κλάματα καθώς έλεγε ότι «ποτέ σε ένα εκατομμύριο χρόνια» δεν θα είχε πάρει τη ζωή της αν δεν του το είχε ζητήσει.

Έδειξε στο δικαστήριο πώς κράτησε τα χέρια του πάνω από το στόμα και τη μύτη της γυναίκας του και είπε ότι τελικά αποφάσισε να ικανοποιήσει την επιθυμία της αφού εκείνη είχε γίνει «υστερική».

Η κόρη του ζευγαριού Lesley Cawthorne είπε ότι η οικογένεια ήταν «ανήσυχη» πριν από την ακρόαση της ποινής. «Είναι ευγνώμων που οι δικαστές φαίνεται ότι κατάλαβαν τι πέρασε και πιστεύουν ότι ενήργησε από αγάπη». Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Χάντερ κρίθηκε αθώος για φόνο εκ προμελέτης επειδή έβαλε τέλος στα βάσανα της παιδικής του αγάπης.

Ένα σημείωμα αυτοκτονίας που φέρεται να έγραψε ο Χάντερ αποδείχθηκε κρίσιμο για να απαλλαγεί από τις κατηγορίες «Η γυναίκα μου πονάει τόσο πολύ.

Μου ζήτησε να τη βοηθήσω, οπότε το κάναμε μαζί» έγραφε. Μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, ο κ. Χάντερ ξέσπασε σε κλάματα και είπε στους φίλους «Είμαι χαρούμενος – χαρούμενος». Φανταζόταν εμφανώς συναισθηματικός και σήκωσε τα χέρια του στον αέρα καθώς οδηγούνταν έξω από το δικαστήριο.

Οι δικαστές διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να αποδείξουν τον φόνο εκ προμελέτης, αναφέροντας επίσης ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει με ένα παρασκεύασμα ναρκωτικών αφού έπνιξε την Τζάνις. Ο δικαστής Μιχάλης Δρουσσιώτης είπε μετά την ετυμηγορία: «Αγαπούσε τη σύζυγό του για 52 χρόνια και τη φρόντιζε σε δύσκολες στιγμές. Έκανε κάτι που ποτέ πριν δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να κάνει. Η άμεση άφιξη της αστυνομίας και το γεγονός ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τον έσωσε».

Ο συνταξιούχος ανθρακωρύχος από το Northumberland αναγκάστηκε να θεραπεύσει τη Τζανίς για το τελευταίο στάδιο του καρκίνου στο σπίτι με ενέσεις λόγω των περιορισμών της πανδημίας και την έβλεπε να χειροτερεύει μπροστά στα μάτια του.

Τις τελευταίες της μέρες φώναζε με αγωνία 24 ώρες το 24ωρο, μην μπορώντας να κουνηθεί από τον καναπέ ή να πάρει παυσίπονα καθώς τον παρακαλούσε να τη σκοτώσει. Τελικά υποχώρησε και της αφαίρεσε τη ζωή στις 18 Δεκεμβρίου του 2021.

Ο ίδιος ο Χάντερ έκανε στη συνέχεια απόπειρα αυτοκτονίας, παίρνοντας ναρκωτικά και αλκοόλ. Αλλά οι γιατροί κατάφεραν να τον ξαναζωντανέψουν προτού συλληφθεί ως ύποπτος για φόνο εκ προμελέτης – και έκτοτε μαράζωνε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Λευκωσία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ