Αν είστε άνω των 40, αυτό το κούρεμα είναι ιδανικό για εσάς


Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες στην ομορφιά, που πρέπει όλες να ακολουθούμε πιστά

Κάθε γυναίκα ανάλογα με την προσωπικότητά της, τα χαρακτηριστικά της, τις ανάγκες της καθημερινότητάς της επιλέγει το στιλ που της αρέσει τόσο στον τομέα της μόδας, όσο και στην ομορφιά και το υιοθετεί. Τα μαλλιά αποτελούν βασικό στοιχείο της εμφάνισής μας. Ένα κούρεμα, μία αλλαγή στο χρώμα, ακόμα και ένα χτένισμα μπορεί να αλλάξει τη συνολική μας εμφάνιση.

Διαβάστε και αυτό: Πώς θα εξαφανίσεις τις λαδιές από τα ρούχα σου στο πι και φι

Στο σημερινό μας άρθρο θα κάνουμε focus στις γυναίκες άνω των 40. Είναι οι γυναίκες που έχουν ανακαλύψει απόλυτα τι τους ταιριάζει, νιώθουν σιγουριά για τον εαυτό τους και μπορούν να υποστηρίξουν την πιο τολμηρή αλλαγή καλύτερα από κάθε άλλη.

Διαβάστε και αυτό: Δεκαεννιά ιδέες για κοσμήματα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας (vid)

Αν πρέπει λοιπόν να προτείνουμε ένα κούρεμα, το οποίο είναι ιδανικό για γυναίκες άνω των 40, τότε θα πούμε αναμφισβήτητα το κοντό καρέ.

Είναι το κούρεμα που μία κοπέλα στην εφηβεία φοβάται να το κάνει, γιατί νομίζει ότι θα χάσει τη θηλυκότητα της, το s#xy style που της χαρίζουν τα μακριά μαλλιά της. Λίγο αργότερα ίσως το τολμήσει αλλά δεν το κόψει αρκετά κοντό, θα επιλέξει ένα lob, στο ύψος των ώμων.

Η γυναίκα όμως που έχει πατήσει τα 40, θα πει ναι στο κοντό, κλασσικό καρέ.

Διαβάστε και αυτό: Πόσες θερμίδες έχουν άραγε τα αγαπημένα μας αμύγδαλα, καρύδια ή κάστανα; Πλήρης οδηγός

Και αυτό γιατί είναι ένα κούρεμα που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορεί να έχει αυστηρό, κλασσικό χαρακτήρα αλλά μπορεί να χαρίσει s#xy διάθεση στην εμφάνιση αρκεί να συνδυαστεί με το κατάλληλο makeup look-ένα αισθησιακό χρώμα στα χείλη, τονισμένες βλεφαρίδες και έντονα ζυγωματικά.

Διαβάστε και αυτό: Έχεις μικρές κρεατοελιές στο λαιμό και την πλάτη; Απαλλάξου από αυτές με… 7 φυσικούς τρόπους

Το κοντό καρέ δε χρειάζεται πολλά για να απογειώσει το γυναικείο στιλ. Αρκούν 5 λεπτά να ασχοληθούμε με τα μαλλιά μας να πετύχουμε ένα αυστηρό ίσιωμα ή ένα πιο χαλαρό, wavy look για να έχουμε την ιδανική εμφάνιση.

Τύποι καρέ που μπορείτε να επιλέξετε:

Γαλλικό καρέ μαλλί: Το γαλλικό καρέ με την αυστηρή του γραμμή  είναι διαχρονικόΤαιριάζει σε γυναίκες με στρογγυλό πρόσωπο και με λεπτά χαρακτηριστικά δεν ενδείκνυται σε γυναίκες με ψηλό λαιμό.

Το μακρύ καρέ: Το μακρύ καρέ μαλλί το προτιμούν οι γυναίκες που δεν θέλουν τις υπερβολές. Είναι όμως ένα από τα καρέ που σας δίνει την δυνατότητα  να δοκιμάσετε διάφορα χτενίσματα πάνω του σγουρά κυματιστά, μαζεμένο λουκ. Το απόλυτα ίσιο μακρύ καρέ ταιριάζει στα περισσότερα πρόσωπα απλά στις γυναίκες με έντονες γωνίες καλό είναι να έχει πολλές μύτες μπροστά ώστε να κολακεύει περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ TA ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΕΔΩ

Ασύμμετρο κοντό καρέ: Προτείνετε σε γυναίκες με πιο δυναμικό στιλ. Ταιριάζει ιδανικά σε γυναίκες με τετράγωνο πρόσωπο γιατί τονίζει το σχήμα του προσώπου τους. Δεν ταιριάζει όμως σε γυναίκες με στρογγυλά πρόσωπα γιατί θα κάνει τα μάγουλα τους να μοιάζουν μεγαλύτερα.

Απόλυτα κοντό καρέ: Το πολύ κοντό καρέ, τόσο που να είναι στα όρια να χαρακτηριστεί ως αντρικό δίνει ένα σοφιστικέ αέρα σε όποια γυναίκα το τολμήσει. Δεν ταιριάζει σε γυναίκες με έντονο πηγούνι.

Διαβάστε και αυτό: Έχετε άσχημη αναπνοή; Με αυτή τη φυσική συνταγή ποτέ ξανά

Πώς να επιλέξετε το καρέ κούρεμα που να κολακεύει το σχήμα του προσώπου σας;

Μακρύ πρόσωπο: Στο μακρύ πρόσωπο αυτό που χρειάζεται είναι να δείχνει πιο κοντό και πιο φαρδύ. Καλό είναι να αποφεύγονται χτενίσματα-κουρέματα πολύ κοντά χωρίς φράντζα και με όγκο στο πάνω μέρος.

Στρογγυλό πρόσωπο: Σε αυτό το σχήμα προσώπου το ιδανικό καρέ μαλλί είναι το μακρύ. Μπορεί να πλαισιώνει το πρόσωπο με το να είναι λίγο πιο μακρύ μπροστά σε σχέση με τα πίσω. Να μην έχει καθόλου όγκο. Εάν πάλι θέλετε ασύμμετρο κυματιστό λουκ, με όμορφη κίνηση που να δημιουργούν νευρικές γωνίες και να αντισταθμίζουν τα στρογγυλά χαρακτηριστικά σας, τότε το καρέ μαλλί σας θα πρέπει να είναι λίγο πιο μακρύ.

Διαβάστε και αυτό: Έτσι θα καθαρίσετε τέλεια ανάμεσα στο διπλό τζάμι του φούρνου

Γωνιώδες ή τετράγωνο πρόσωπο: Τα πρόσωπα αυτά φαίνονται όμορφα όταν το καρέ κούρεμα  θα γίνει υπολογίζοντας ότι θέλουμε να  γλυκάνουμε  τις γωνίες, εστιάζοντας στα μάτια και στο στόμα και όχι στα άκρα του προσώπου.

Οβάλ πρόσωπο: Στο οβάλ πρόσωπο οι επιλογές είναι απλά όλες. Είναι το σχήμα προσώπου που πραγματικά μπορεί να πειραματιστεί με όλα τα είδη. Κοντό μακρύ, με μπούκλες, να παίξει σε διάφορα μήκη στους ώμους.

Είστε έτοιμες λοιπόν γι αυτή την αλλαγή στο hairstyle σας;

Διαβάστε και αυτό: 5 τρόποι για να διώξεις τις δυσάρεστες οσμές από το ψυγείο στο άψε σβήσε (vid)

Διαβάστε και αυτό: Η δίαιτα του αβγού! Χάστε 10 κιλά σε μόλις 2 εβδομάδες

Διαβάστε και αυτό: Κάντε το κρέας, να λιώνει στο στόμα: Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ