Τι πρέπει να ξέρει μια γυναίκα που δε θέλει “να τα έχει όλα”

Για πολλούς ανθρώπους ευτυχία είναι τα χρήματα, τα σπίτια, ένας γάμος. Αλλά κανείς δεν σκέφτεται την ευτυχία, την αγάπη και την επιτυχία. Όταν ένας άντρας επικεντρώνεται σε ένα μόνο πράγμα, μία γυναίκα κάνει πολλά και θέλει να είναι καλή σε όλα. Δυστυχώς υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι εκεί έξω που ενώ δούλευαν μία ολόκληρη ζωή, κατάλαβαν αργά ότι κυνηγούσαν τα λάθος πράγματα.

Ορίστε όμως μερικά πράγματα που μια γυναίκα που ξέρει τι θέλει, γνωρίζει ήδη:

Η κοινωνία ζητά περισσότερα από ό,τι μία γυναίκα από τον εαυτό της
Η κοινωνία ζητά συνεχώς από τις γυναίκες να αποδείξουν την αξία τους. Όταν όμως στη μέση μπαίνουν τα στερεότυπα όπου μία γυναίκα πρέπει να έχεις το τέλειο σπίτι, την τέλεια εικόνα, την τέλεια δουλειά και την τέλεια σχέση, κάνουν την εμφάνισή τους οι ταμπέλες.

Το να θέλεις να “τα έχεις όλα” είναι υποκατάστατο του “τι αξίζεις να έχεις”
Ας πούμε την αλήθεια. Κανείς δεν τα έχει όλα γιατί -ας μη γελιόμαστε- είναι αρκετά αγχωτικό ή και δύσκολο. Πόσο μάλλον όταν αυτό δεν σε κάνει ευτυχισμένη. Λίγοι είναι αυτοί που προσπαθούν να καταφέρουν αυτά που πραγματικά αξίζουν.

Δεν υπάρχουν γραμμές τερματισμού
Το “να τα έχεις όλα” δεν είναι κάποια γραμμή τερματισμού στην οποία πρέπει να φτάσεις. Δεν είναι παρά μόνο μία ιδέα. Είναι το να έχεις κάτι και να το δουλεύεις κάθε μέρα.

Το “να τα έχεις όλα” είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο
Το “να τα έχεις όλα” ίσως σημαίνει το να “έχεις όλα όσα χρειάζεσαι”. Στην πραγματικότητα, όμως, οι άνθρωποι μπερδεύουν αυτά που ονειρεύονται με αυτά που χρειάζονται.

Μάθε να “γράφεις” όλους και όλα
Κατά τη διάρκεια της ζωή μας μαθαίνουμε να μην τα παρατάμε, ό,τι κι αν γίνει. Αυτό που δεν μαθαίνουμε είναι το να αφήνουμε πράγματα που μας “χαλούν” την διάθεση πίσω και να προχωράμε παρακάτω. Μπορεί να μοιάζει με αποτυχία, αλλά εν τέλη είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.

Δεν υπάρχει μόνο ένας δρόμος προς την “ευτυχισμένη ζωή”
Το θέμα δεν είναι πόσα έχεις, αλλά για πόσα νιώθεις ευγνώμων.

Μπορεί να μην καταφέρεις τα πάντα, αλλά φρόντισε να έχεις αυτά που αξίζουν περισσότερο
Κι αν αυτό που θέλεις στη ζωή σου είναι το να κυνηγάς αυτό που σε κάνει ευτυχισμένη;

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ