Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα 112 σε Αρμένι και Σωτήριο Λάρισας – «Περιορίστε τις μετακινήσεις»

Eurokinissi

Η κακοκαιρία Elias επελαύνει και στη Λάρισα, όπου ήχησε το 112 σε Αρμένι και Σωτήριο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας Elias που τις τελευταίες ώρες «σαρώνει» πολλές περιοχές της χώρας προκαλώντας σοβαρά προβλήματα.

Μετά το μήνυμα 112 που έλαβαν οι κάτοικοι στο Μαντούδι της Εύβοιας, πριν από λίγα λεπτά το 112 ήχησε σε Αρμένι και Σωτήριο Λάρισας προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) στην περιοχή σας.

Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι.

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Σενέα επικαιροποίηση του δελτίου επικίνδυνων φαινομένων προχώρησε η ΕΜΥ για την κακοκαιρία που τις τελευταίες ώρες «χτυπά» πολλές περιοχές της χώρας προκαλώντας σοβαρά προβλήματα, κυρίως στην περιοχή της Εύβοιας.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

  • Σήμερα Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Στερεά (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και τα βορειότερα τμήματα της Βοιωτίας), τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολική και νότια), τις Σποράδες και την Εύβοια (κεντρική και βόρεια).
  • Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις πρωινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ ανανεώνονται ανά δωδεκάωρο και για περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού ανατρέξτε στα τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ