«Ένα έργο, μια ιστορία»: Τα νέα πρωτότυπα ντοκιμαντέρ που δεν πρέπει να χάσετε


Η νέα σειρά πεντάλεπτων ντοκιμαντέρ «Ένα έργο, μια ιστορία» κατάφερε να προκαλέσει συζητήσεις από τα πρώτα κιόλας επεισόδιά της.

Και αυτό διότι προβάλλει το έργο καθημερινών ανθρώπων και καταφέρνει μέσα από τις ιστορίες τους να μας γεμίσει ελπίδα και αισιοδοξία.

Ήδη παρακολουθήσαμε τη συναρπαστική αφήγηση της καθηγήτριας Αγγελικής Μητσάκη που κάνει εθελοντικά μαθήματα θεάτρου στους μαθητές της εκτός σχολικού προγράμματος, καθώς και το ανεκτίμητο έργο του γιατρού Ντίνου Μερκούρη, που ταξιδεύει στα Ανώγεια της Κρήτης για να εξετάσει ασθενείς δωρεάν.

Μπορεί οι δύο πρώτοι ήρωες να είναι τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους, όμως και οι δύο μάς καθήλωσαν με το ενδιαφέρον που δείχνουν προς τους συνανθρώπους τους και τον πλανήτη, την αντισυμβατικότητα, την αισιοδοξία και την εργατικότητά τους. Μας κέρδισαν με τις μικρές και τις μεγαλύτερες υπερβάσεις που κάνουν καθημερινά και είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το έργο τους χάρη στην πρωτότυπη σειρά, που αποτελεί μία πρωτοβουλία της ERGO Ασφαλιστικής.

Η εταιρεία στηρίζει και τιμάει απλούς ανθρώπους όπως εμείς που επιλέγουν όμως να μην σταματήσουν στις δυσκολίες, αλλά να συνεχίσουν να προσφέρουν στους γύρω τους. Η σειρά προβάλλεται στο ΣΚΑΪ, κάθε Σάββατο αμέσως μετά το βραδινό δελτίο ειδήσεων και στο History Channel της Cosmote TV κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, στις 22:10.

Ένας 86χρονος με καλλιτεχνικές και οικολογικές ευαισθησίες

Εξίσου ενδιαφέρουσα ήταν και η ιστορία που παρακολουθήσαμε πολύ πρόσφατα, στο τρίτο επεισόδιο της σειράς με πρωταγωνιστή έναν 86χρονο «έφηβο», ο οποίος διδάσκει ανακύκλωση στα παιδιά. Ο λόγος για τον Χρήστο Κοντόπουλο, ο οποίος από τότε που συνταξιοδοτήθηκε, δηλαδή εδώ και έξι χρόνια, δεν σταματάει να εκφράζει τη δημιουργικότητά του. Μεταμορφώνει σκουπίδια και παλιά αντικείμενα σε έργα τέχνης και έτσι τους δίνει μία δεύτερη ζωή.

2

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι εμπνέει τα παιδιά της Εύβοιας, διδάσκοντάς τους ένα σημαντικό μάθημα, αυτό της ανακύκλωσης. Μοιράζεται τα «μυστικά» της τέχνης του μαζί τους και τα ενθαρρύνει να δημιουργήσουν έργα και να διακοσμήσουν τους χώρους του σχολείου τους!

Περισσότερα για το έργο του μπορείτε να μάθετε παρακολουθώντας την ιστορία του Χρήστου Κοντόπουλου, ο οποίος μιλάει στον Χρήστο Λούλη, στο παρακάτω βίντεο:

Τι είδαμε και στο τέταρτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ;

Ένας 16χρονος καραγκιοζοπαίχτης που οργανώνει δωρεάν παραστάσεις για όλους!

Μπορεί ακόμη να είναι μαθητής, όμως αυτό δεν τον σταματάει από το να ακολουθεί το πάθος του και να παράγει έργο. Ο Ηλίας Κυρατσούς φτιάχνει ο ίδιος φιγούρες Καραγκιόζη και οργανώνει με την παρέα του δωρεάν παραστάσεις. Αυτός είναι ο δικός του τρόπος για να σκορπίζει γέλιο και χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Απλώς στήνει τον μπερντέ του σε σχολεία, ιδρύματα για παιδιά, κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων, ΚΑΠΗ κλπ. Η μοναδική ανταμοιβή του είναι να βλέπει το κοινό του να γελάει. Αυτή είναι η δύναμή του για να συνεχίζει το έργο του. Οι θεατές του, του ζητούν να ξαναγυρίσει και εκείνος τους το υπόσχεται…

Περισσότερα για τη μοναδική του ιστορία μπορείτε να μάθετε στο αφιέρωμα που παρουσίασε η Ελεονόρα Ζουγανέλη για τη σειρά «Ένα έργο, μια ιστορία» και προβλήθηκε το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στο ΣΚΑΪ.

Περισσότερα επεισόδια μπορείτε να βρείτε στο κανάλι της ERGO στο Youtube.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ