Τον Τσίπρα δείχνει η Νέα Δημοκρατία για την παραίτηση Αγγελή


Αποτέλεσμα της χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση η παραίτηση Αγγελή υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία και την πάει στη Βουλή μέσω ερώτησης που κατέθεσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Από την Πειραιώς κατηγορούν την κυβέρνηση για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης εξηγώντας πως «η παραίτηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρμοδίου για τα θέματα διαφθοράς κ. Ιωάννη Αγγελή -μόλις τρεις μήνες αφ’ ότου ανέλαβε καθήκοντα- δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Είχε προηγηθεί η απομάκρυνση του προκατόχου του κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου, αλλά και η παραίτηση της εισαγγελέως διαφθοράς κ. Ελένης Ράικου.

Τι κοινό συνδέει τους τρεις ανώτατους δικαστικούς; Απλούστατα είχαν την “ατυχία” να ασχοληθούν με την υπόθεση της Novartis.

Τελικά όντως υπάρχει ένα πρωτοφανές σκάνδαλο: Πρόκειται για την εξόφθαλμη προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα».

Με την ερώτηση προς τον Μιχάλη Καλογήρου, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος επισημαίνει πως «η επιλογή του να μην εστιάσει στους ουσιαστικούς λόγους που τον οδηγούν στην παραίτηση, αλλά στη διάψευση δημοσιευμάτων και δημοσιογραφικών διαρροών, δημιουργεί εύλογη καχυποψία και ανησυχία για την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Μεταξύ άλλων ρωτά τον υπουργό αν «προβληματίζει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης η εν λόγω παραίτηση, μόλις τρεις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του και εν μέσω χειρισμού εξαιρετικά σοβαρών υποθέσεων μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ