Συμφωνία των Πρεσπών: Το θρίλερ του Μητσοτάκη με Σαμαρά – Καραμανλή για την πρόταση δυσπιστίας

Πρότασης δυσπιστίας – Άλλα είπε στον Μητσοτάκη ο Σαμαράς, άλλα ο Καραμανλής – Έντονο παρασκήνιο

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος δέχθηκε διαφορετικές εισηγήσεις για το αν πρέπει η ΝΔ να καταθέσει ή όχι πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης λίγο πριν την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μπορεί ο Κυριακός Μητσοτάκης να έκανε πίσω τελικά, καθώς κατέληξε στην απόφαση να μην καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, ωστόσο, το παρασκήνιο είναι έντονο.

Η πλευρά του Αντώνη Σαμαρά πίεζε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να τινάξει την μπάνκα στον αέρα και να μπλοκάρει με τον τρόπο αυτό όλη τη διαδικασία.

Από την άλλη μεριά υπάρχει και η πλευρά Καραμανλή, όπου σύμφωνα με πληροφορίες εισηγήθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην κάνει πρόταση δυσπιστίας για τους εξής λόγους:

• Αν την κέρδιζε ο Τσίπρας, θα παρέμενε ανενόχλητος στην εξουσία για 6 μήνες.

• Η πρόταση θα ισχυροποιούσε τον Τσίπρα επιπλέον και θα έδινε αβάντα ύπαρξης στον Πάνο Καμμένο που τόσες μέρες φωνάζει στον Μητσοτάκη να κάνει πρόταση μομφής.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο Καμμένος θα εκμεταλλευόταν επικοινωνιακά τη διαδικασία και θα έκανε το δικό του σόου στην εκλογική βάση της Δεξιάς.

Αν και τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Κώστας Καραμανλής θα διαμείνει τελικά γραπτή δήλωση, η οποία δεν θα είναι κατά της κυβέρνησης.

Θα είναι μάλλον διπλωματική δήλωση η όποια θα επισημαίνει την ανάγκη ύπαρξης ομόνοιας και ενιαίας εθνικής γραμμής, ώστε η χώρα μας να αποτελέσει παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί ο Καραμανλής και όχι διχαστικά…


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ