3 πολύ καλοί λόγοι για να γυμναστείς ανεβοκατεβαίνοντας σκαλοπάτια

Από τις σκάλες ή από το ασανσέρ; πού να ανεβαίνεις τώρα τα σκαλιά μέχρι τον 3ο να σου βγαίνει η γλώσσα έξω; λάθος τρόπος σκέψης. Τα σκαλοπάτια είναι ευλογία, μην γελάς καθόλου. Μιλάμε για έναν πολύ απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο άσκησης, με πολλά οφέλη για την υγεία σου, σύμφωνα με νέα έρευνα. Άσε που σκάλες βρίσκεις παντού, οπότε δε χρειάζεται καν να βγεις από το σπίτι σου για να γυμναστείς.

Θα οξυγονώνεσαι σωστά
Σύμφωνα λοιπόν με την ιατρική επιθεώρηση της Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας, Διατροφής και Μεταβολισμού, το ανέβασμα της σκάλας- το οποίο αποδίδετα με τον ορισμό «σνακ άσκησης», γιατί μπορεί να γίνεται αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, για σύντομο χρονικό διάστημα- σχετίζεται με τη βελτίωση της καρδιοναπνευστικής ικανότητας του οργανισμού. Πρόκειται για την ικανότητα του σώματος να παίρνει συστηματικά και σωστά οξυγόνο κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης, η οποία βελτιώνεται ακριβώς από τις επαναλαμβανόμενες, σύντομες κι έντονες δραστηριότητες.

Θα κάψεις περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι με το τρέξιμο
Όπως αναφέρουν οι Νew York Times στο σχετικό τους άρθρο, οι ερευνητές έστρεψαν την προσοχή τους σ’ ένα γκρουπ 24 υγιών αλλά μη δραστήριων σωματικά φοιτητών κολλεγίου. Τους ζήτησαν να ανεβαίνουν 3 φορές την ημέρα για τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, 60 σκαλοπάτια, μέσα σε διάστημα 1-4 ωρών. Συνολικά οι συμμετέχοντες ανεβοκατέβαιναν σκαλιά για 6 εβδομάδες. Κατόπιν συνέκριναν τα αποτελέσματα με τα αντίστοιχα ατόμων που πάνε με τα ασανσέρ. Έκπληξη; καμία. Για να εκτιμήσεις ακόμα περισσότερο την αξία της σκάλας του σπιτιού σου, μάθε πως καίει περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι το τρέξιμο σε ευθεία διαδρομή, προφανώς γιατί η ανηφόρα πάντα είναι πιο δύσκολη. 400 σκαλιά ανέβασμα ισοδυναμούν με τρέξιμο 15 λεπτών σε γρήγορη ταχύτητα.

Θα γυμνάσεις όλο το σώμα και κυρίως γλουτούς
Το ελλειπτικό και το step είναι γνωστά όργανα γυμναστικής που «χτίζουν» τους μύες των ποδιών, με έμφαση στους γλουτούς και τους μηρούς. Όσο κι αυτό καθιστά το ανέβασμα της σκάλας ως ένα πρώτης τάξεως αντίδοτο στις αρνητικές επιδράσεις της καθιστικής ζωής- πάντα υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχεις ευαισθησία στα γόνατα, στη μέση ή στους αστραγάλους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here