ΠΡΟΣΟΧΗ: Σου ήρθε αυτό το email από τη δική σου διεύθυνση; Χωρίς πανικό ακολούθησε αυτές τις συμβουλές


Νέα παραπλανητικά email έκαναν την εμφάνισή τους τις τελευταίες μέρες, που σκοπό έχουν να αποπλανήσουν διάφορους χρήστες του διαδικτύου και να κλέψουν τους κωδικούς τους, αλλά και χρήματα

Τα email που έρχονται είναι από το… δικό σου email! Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα.

Επιτήδειοι ζητούν αγορά bitcoins και μεταφορά σε λογαριασμό τους, τονίζοντας μέσα από τα email τους -στα οποία δίνουν διορία συνήθως δυο 24ωρων- ότι σας έχουν καταγράψει από την κάμερα του λάπτοπ ή του κινητού σας να παρακολουθείτε ροζ site ή ότι σας παρακολουθούν και σας έχουν καταγράψει χωρίς ρούχα.

Μην πανικοβάλλεστε και μην ψαρώνετε. Απλά, βρήκαν το email σας και σας σπαμάρουν. Και φυσικά, στηρίζονται στο γεγονός ότι κάποιοι θα… τσιμπήσουν.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, μέσα από ανακοίνωσή της, τις τελευταίες μέρες έχει λάβει αυξημένα παράπονα για νέα μορφή απάτης με παραπλανητικά e-mail.

Πρόκειται για e-mail, που αποστέλλονται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε χρήστες του διαδικτύου και με το οποίο ο αποστολέας του μηνύματος ενημερώνει τον πολίτη ότι γνωρίζει κωδικούς του και του αναφέρει σαν παράδειγμα έναν κωδικό τον οποίο καταχώρησε ο ίδιος ο πολίτης σε κάποιες σελίδες που χρειάζονταν εγγραφή.

Ακολούθως τον ενημερώνει ότι εγκαταστάθηκε κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή του με το οποίο είχε πρόσβαση στα αρχεία του και τον απειλεί ότι κατέχει στοιχεία εναντίον του και ζητά μεγάλο χρηματικό ποσό σε bitcoins για να μην τα δημοσιεύσει.

Ειδικότερα, το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, ότι αυτού του είδους τα μηνύματα έχουν ως σκοπό να πείσουν με απατηλό τρόπο τους πολίτες να καταβάλουν τα χρηματικά ποσά για να μην δημοσιευθεί οτιδήποτε το ακατάλληλο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ