Πρόταση φωτιά για ψυχοσωματική εκτόνωση στο εργασιακό περιβάλλον – Το έκανες;


Πρόταση φωτιά: Μια πρόταση που δεν θα περίμενε κανείς να αρμόζει στο εργασιακό του περιβάλλον εκτός και όμως ακούστηκε και αυτό

Διαβάστε την παρακάτω και πείτε μας πόσο έτοιμοι είστε;

Αυτό ήταν το ερώτημα που έθεσαν στον εαυτό τους επιστήμονες-ψυχολόγοι του πανεπιστημίου του Nottingham, με την απάντηση να έρχεται από τους ίδιους, κάνοντας μια μάλλον περίεργη πρόταση.

Όπως υποστηρίζουν, από τον καιρό που απαγορεύτηκε το κάπνισμα στον εργασιακό χώρο, πολλοί είναι εκείνοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι δεν βρίσκουν πλέον έναν ικανοποιητικό τρόπο για να χαλαρώνουν από την ένταση και την πίεση της δουλειάς, έστω και για λίγα λεπτά.

Και αφού δεν πρόκειται να επιτραπεί ξανά το κάπνισμα, το οποίο είναι μια κακή και βλαβερή συνήθεια ούτως ή αλλιώς, οι ψυχολόγοι του πανεπιστημίου στο Nottingham προτείνουν εναλλακτικά 15λεπτα διαλείμματα αυτοϊκανοποίησης.

Πρόταση φωτιά για ψυχοσωματική εκτόνωση στο εργασιακό περιβάλλον - Το έκανες;
Πρόταση φωτιά για ψυχοσωματική εκτόνωση στο εργασιακό περιβάλλον – Το έκανες;

Όχι, δεν είναι αστείο

Σύμφωνα λοιπόν με τη γνωμάτευση τους, μια τέτοια μέθοδος θα οδηγήσει στη μείωση της επιθετικότητας, την αύξηση της παραγωγικότητας και σε καλύτερη διάθεση.

Από την άλλη βέβαια προειδοποίησε πώς σε περιπτώσεις που κάποιος δεν καταφέρει να έρθει σε οργασμό ή καθυστερήσει, είναι πολύ πιθανόν να οδηγηθεί σε επιθετικά ξεσπάσματα.

Θα είχε πάντως ενδιαφέρον αν εφαρμοζόταν μια τέτοια τακτική και στις δικές μας εταιρείες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ