«Γολγοθάς» η έξοδος των εκδρομέων – Μαρτύριο η Αττική οδός, ουρές στα διόδια


Με μεγάλη ταλαιπωρία εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα στις εξόδους της Αθήνας

Μεγάλες καθυστερήσεις καταγράφονται στην Αττική οδό μετά τον κόμβο Κύμης έως την έξοδο Ελευσίνας.

Όλη η δύναμη της Τροχαίας Αττικής είναι από το πρωί επί ποδός για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους καθώς αναχωρεί για την περιφέρεια το τελευταίο μεγάλο κύμα των εκδρομέων του Πάσχα.

Αυτή την ώρα αυξημένη είναι η κίνηση στην Εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου από Χαϊδάρι έως Σκαραμαγκά και από Ελευσίνα έως Νέα Πέραμο.

Με προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων και στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις στο κόμβο Καλυφτάκη και λίγο πριν από τα διόδια Αφιδνών.

Από την Τροχαία εκτιμάται ότι τις επόμενες ώρες θα κορυφωθεί η έξοδος και θα αρχίσει να εκτονώνεται τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με το Lamiareport.gr αυξημένη παρουσιάζεται η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο ΑΘΕ και στο κομμάτι που αφορά τη Φθιώτιδα, ενώ μεγάλος είναι και ο όγκος των οχημάτων που χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τον συνδετήριο με τον Ε65 για Καρδίτσα – Τρίκαλα, που δόθηκε στην κυκλοφορία μόλις στις 23 Απριλίου.

Ενδεικτικά, από τα διόδια της Τραγάνας μέχρι και τις 10:15’ το πρωί είχαν περάσει περί τα 6.700 οχήματα, ενώ υπολογίζονται περίπου 90 οχήματα το 3λεπτο χωρίς να έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται και σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, η κίνηση των φορτηγών στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών, από τις 06:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Χθες, Μεγάλη Πέμπτη, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 119.896 αυτοκίνητα (70.588 από την Αθηνών- Κορίνθου και 49.308 από την Αθηνών – Λαμίας).

Προβλήματα στο λιμάνι Πειραιά

Προβλήματα φαίνεται πως προκαλούν οι άνεμοι στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στα βόρεια 3 με 5 μποφόρ, στα κεντρικά έως 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ.

H Hellenic Seaways ενημερώνει τους επιβάτες που ταξιδεύουν με το δρομολόγιο Πειραιάς – Αίγινα – Αγκίστρι ότι δεν θα γίνουν τρία δρομολόγια. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών τα δρομολόγια των πλοίων μας θα διαμορφωθούν ως ακολούθως:

Απαγορευτικό απόπλου – Τροποποιήσεις δρομολογίων Ταχύπλοα Σαρωνικού
Μ. Παρασκευή 03/05/24: Τα παρακάτω δρομολόγια θα παραμείνουν ανεκτέλεστα: Από Πειραιά 12:30 για Αίγινα-Αγκίστρι και επιστροφή, Από Πειραιά 14:40 για Αίγινα και επιστροφή, Από Πειραιά 16:30 για Αίγινα-Αγκίστρι και επιστροφή»

Επιπλέον το Blue Star Patmos λόγω καιρού θα παραμείνει στο λιμάνι της Ρόδου από σήμερα και θα ακυρωθεί η παραμονή στο Καστελόριζο. Τη Δευτέρα του Πάσχα αναχωρεί από Ρόδο 09:15 για Καστελόριζο 12:45 και κατόπιν ως εγκεκριμένα


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ