Είσαι εξωστρεφής; Έχεις πιο δυνατό ανοσοποιητικό!

Το ήξερες πως αν είσαι εξωστρεφής έχεις ένα πλεονέκτημα που δεν θα μπορούσες να μαντέψεις;

Είσαι εξωστρεφής;
Σε καλούν συχνά σε εξόδους και εκδηλώσεις; Δεν μπορείς να αποφασίσεις με ποια από τις φίλες σου θα βγεις βόλτα το Σάββατο; Ίσως αυτό να είναι και το «μυστικό» που σε κρατάει υγιή! Οι άνθρωποι που είναι εξωστρεφείς, ομιλητικοί και δραστήριοι έχουν συνήθως πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Psychoneuroendocrinology. Αντίθετα, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όσοι είναι πιο «μετρημένοι» και προσεκτικοί έχουν πιο αδύναμο ανοσοποιητικό.

Εξωστρέφεια = ισχυρό ανοσοποιητικό
Για τις ανάγκες της μελέτης, οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα δείγμα αίματος και συμπλήρωσαν ένα τεστ προσωπικότητας που μετρούσε πέντε διαφορετικά χαρακτηριστικά. Όσοι ήταν, σύμφωνα με το τεστ, περισσότερο ενθουσιώδεις και κοινωνικοί είχαν περισσότερα αντιφλεγμονώδη γονίδια στα λευκά αιμοσφαίριά τους –τα οποία καταπολεμούν μεταξύ άλλων φλεγμονώδεις παθήσεις, όπως το άσθμα, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και η κοιλιοκάκη.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι επειδή όσοι διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά έρχονται σε κοινωνικές επαφές με περισσότερα άτομα και κατά συνέπεια «εκτίθενται» σε περισσότερους ιούς, το ανοσοποιητικό τους σύστημα έχει ενδυναμωθεί.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here