Γιατί κάποιες μαμάδες τρώνε τον πλακούντα τους; Θα το έκανες;


Το κάνουν κάποια θηλαστικά ενώ κάποιες μαμάδες -γνωστές και μη- που τρώνε τον πλακούντα, μετά τον τοκετό. Τι είναι αυτή η ιστορία; Θα το έκανες;

Γιατί κάποιες μητέρες τρώνε τον πλακούντα τους;

Η βρώση του πλακούντα, η πλακουντοφαγία, όπως είναι το επίσημο όνομά της, ακούγεται από καιρού εις καιρόν ως μια φυσική λύση για να προσφέρει βιταμίνες, ενέργεια και ορμόνες στη γυναίκα που έχει μόλις γεννήσει. Η Αμερικανίδα μοντέλο και συγγραφέας Chrissy Teigen δήλωσε πως πήρε χάπια πλακούντα μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της και αυτό τη γλίτωσε από την κατάθλιψη.

Τι ισχύει επιστημονικά

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Obstetrics and Gynecology τονίζεται πως δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για κλινικά οφέλη από την πλακουντοφαγία. Αυτό επίσης που έχουν δείξει μελέτες είναι πως η κατανάλωση του πλακούντα θα μπορούσε να αποτελεί αιτία λοίμωξης, αφού ο πλακούντας, για να αποβληθεί, έχει περάσει από το γεννητικό κανάλι και μπορεί να έχει έρθει σε επαφή με σωματικά απόβλητα. Ακόμα και τα χάπια πλακούντα, εάν δεν έχουν αποστειρωθεί, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας στη μητέρα και στο νεογνό, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού φορέα πρόληψης Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ