Γεραπετρίτης: Νέα «μέτρα» με οικονομική στήριξη από την Ευρώπη!


Την στιγμή που η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι τα «νέα μέτρα» που έχει λάβει για τις επιχειρήσεις είναι αμελητέα μπροστά στην καταστροφή που έχουν υποστεί από την πανδημία, ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης προανήγγειλε κι άλλα «νέα μέτρα», επιβεβαιώνοντας τις ανεπαρκείς αποφάσεις που έχουν ληφθεί εν γένει αναφορικά με τις συνέπειες του κορωνοϊού.

Μάλιστα ο Γ. Γεραπετρίτης έβαλε και έναν «αστερίσκο», σημειώνοντας ότι νέα «νέα μέτρα» εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική στήριξη που θα ληφθεί από την Ευρώπη.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό προϋποθέτει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καταλήξουν άμεσα σε συμφωνία, στο πλαίσιο της συνόδου της επόμενης εβδομάδας, κάτι το οποίο δεν είναι και απολύτως σίγουρο.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε την προσπάθεια του πρωθυπουργού, ο οποίος «στην Ε.Ε. έχει πολύ ισχυρό λόγο και πολιτικό κεφάλαιο, να καταστήσει δυνατό, βάσει των όρων που θα τεθούν, ένα μέρος να διατεθεί στην πραγματική οικονομία μέσω φοροελαφρύνσεων και μέσω των ασφαλιστικών εισφορών».

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε επίσης στην κατάθεση της έκθεσης της επιτροπής οικονομικών εμπειρογνωμόνων, της οποίας προΐσταται ο νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης, «για το πώς θα πρέπει να υπάρξει η διαχείριση του μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας σε ένα πιο ορθολογικό μοντέλο, της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, της εργασίας και της οικονομίας».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ