Μόσχα: Εκατοντάδες συλλήψεις σε διαδήλωση κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.


Μπαράζ συλλήψεων της αστυνομίας εκατοντάδων οπαδών της Αντιπολίτευσης στη Μόσχα με αίτημα τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών στη Ρωσία.

Λίγες ημέρες έπειτα από μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που σημάδεψαν την επιστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία της χώρας, οι δυνάμεις της τάξης δεν άφησαν αυτή τη φορά καμία δυνατότητα στους αντικυβερνητικούς να διαδηλώσουν ελεύθερα στη Μόσχα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν μαζικά τους διαδηλωτές που κατέκλυσαν την κύρια λεωφόρο της ρωσικής πρωτεύουσας, φωνάζοντας «Ντροπή» ή «Θέλουμε ελεύθερες εκλογές» και τους απώθησαν με τη βία στους γύρω δρόμους.

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει την απόρριψη ανεξάρτητων υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Σεπτεμβρίου και προμηνύονται δύσκολες για τους υποψηφίους που υποστηρίζουν την εξουσία σε ένα πλαίσιο κοινωνικής δυσφορίας.Μόσχα: Αστυνομοκρατία και καταστολή

Με τις προσαγωγές, τις ανακρίσεις και τις έρευνες όλη την εβδομάδα σε βάρος ηγετών της ρωσικής αντιπολίτευσης, οι αρχές έδειξαν ξεκάθαρα πως θα απαντήσουν σθεναρά στην αύξηση της αμφισβήτησης τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ OVD-Info, την οποία επικαλείται το Reuters, η αστυνομία προσήγαγε μέχρι τώρα 520 ανθρώπους στο κέντρο της Μόσχας κατά τη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης της αντιπολίτευσης.

Προτού καν ξεκινήσει η συγκέντρωση, πολλές φυσιογνωμίες της αντιπολίτευσης προσήχθησαν όπως ο Ίλια Γιασίν, η Λιουμπόβ Σομπόλ ή ο Ντμίτρι Γκουντκόφ που δήλωσε ότι το διακύβευμα υπερβαίνει τις δημοτικές εκλογές. «Πρόκειται για το αν, στη σημερινή Ρωσία, είναι δυνατό να ασκεί κανείς νόμιμα την πολιτική», δήλωσε.

Έρευνες είχαν πραγματοποιηθεί προκαταβολικά στα σπίτια πολλών αποκλεισμένων υποψηφίων, ενώ ο υπ΄αριθμόν 1 αντίπαλος του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 ημερών για παραβίαση των «νόμου για τις διαδηλώσεις».

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, που πρόσκειται στον Βλαντιμίρ Πούτιν, προειδοποίησε πως ετοιμάζονται «σοβαρές προκλήσεις που απειλούν τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων».

Αφού γνώρισε απότομη άνοδο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, η δημοτικότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν μειώθηκε μετά την επανεκλογή του για τέταρτη θητεία πέρυσι και οι εκλογές στις αρχές Σεπτεμβρίου προμηνύονται δύσκολες για την εξουσία κυρίως στις μεγάλες πόλεις όπως η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη.

Η υποψηφιότητα περίπου 60 υποψηφίων για τις εκλογές απορρίφθηκε, επισήμως λόγω παρατυπιών στη συγκέντρωση των απαραίτητων υπογραφών για αυτές.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ