Αφιέρωμα: Αυτές είναι οι δέκα βραβευμένες κρεπερί στην Ελλάδα για το 2019


Πόσα χιλιόμετρα αξίζει να κάνει κανείς ώστε να απολαύσει μια αφράτη, ζουμερή και απολαυστική κρέπα; Ίσως και πολλά χιλιόμετρα αν γνωρίζεις ότι θα φας βραβευμένη κρέπα τόσο για την ποιότητα όσο και για την ποσότητα!

Πάμε να δούμε αναλυτικά τους δέκα κορυφαίους της Ελλάδας που μοιράζουν “ρίγη” γευστικής συγκίνησης στους απανταχού λάτρεις της γλυκιάς ή αλμυρής κρέπας:

Crepe’n Love όπως λέμε έρωτα με την πρώτη ματιά

Στην Ηλιούπολη μπορείς να επισκεφτείς την αγάπη για την κρέπα. Μπορείς να γευθείς μοναδικές υφές και απολαυστικές γεύσεις που όντως έχουν φτιαχτεί με αγάπη εξού και το όνομα του μαγαζιού “Crepe ‘n Love”.

Το Crepe ‘n Love γεννήθηκε από νέους ανθρώπους με μεράκι, αγάπη και εμπειρία για τους πρωτότυπους συνδυασμούς γεύσεων στην κρέπα, στη βάφλα και στα ζυμαρικά. Η ποιότητα των αγνών υλικών, το φρέσκο χειροποίητο φύλλο, όπως και η φιλική εξυπηρέτηση στο μικρό οικογενειακό μαγαζί, θα κάνουν το Crepe’n Love να γίνει το αγαπημένο σας στέκι!

Η Ομάδα του Crepe ‘n Love αποτελείται από νέα παιδιά, με πάθος, αγάπη και μεγάλη εμπειρία στον τομέα της κρέπας. Όλοι τους ασχολούνται επαγγελματικά πάνω στην κρέπα εδώ και 15 χρόνια, από τις πρώτες κιόλας επιτυχημένες κρεπερί στην Αθήνα.

Ένωσαν την εμπειρία και τις γνώσεις τους ώστε να δημιουργήσουν από κοινού ένα όραμα, να προσφέρουν γευστικές απολαύσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Στόχος τους είναι να προκαλέσουν τους πιο απαιτητικούς στη γεύση και την ποιότητα.

Η αγάπη τους γι’ αυτό που κάνουν, τα μυστικά του επαγγέλματος αλλά και η γνώση τους πάνω στα υλικά, είναι μερικά από τα εφόδια τους που κάνουν τις κρέπες τους αξέχαστες! Moto τους… Love is the Key!

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Ηλιούπολη Αττικής, Διεύθυνση: Ηρ. Πολυτεχνείου 9, 163 42, Τηλ.: 210 994 0777

Ωράριο λειτουργίας: Κυριακή – Πέμπτη: 11:00 π.μ. – 03.00 π.μ., Παρασκευή – Σάββατο: 11:00 π.μ. – 05.00 π.μ.

Site: www.crepenlove.gr

Facebook page: Crepe’n Love


Marrys crepa.. από τα Γιαννιτσά με… γλυκιές γεύσεις!

Στα όμορφα Γιαννιτσά θα συναντήσεις την Κρέπα της Μαίρης. Η κρέπα της Μαίρης ίσως είναι και ένας από τους λόγους ώστε ο επόμενος ταξιδιωτικός προορισμός σου να είναι στα Γιαννιτσά.

Στο Marry’s Crepa μπορείς να δοκιμάσεις και να γευτείς διαφορετικές και ξεχωριστές κρέπες με οτιδήποτε υλικό έρθει στο μυαλό σου. Μπορείς να “γεμίσεις” την κρέπα σου με τις αγαπημένες σου γεύσεις από σοκολάτες και σοκοφρέτες.

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Γιαννιτσά, Διεύθυνση: Πλαστήρα 45, 581 00, Τηλ.: 23821 01699

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή: 17:00 μ.μ. – 03.00 π.μ., ΔΕΥΤΕΡΑ: ΚΛΕΙΣΤΑ

Facebook page: Marry’s krepa Γιαννιτσά


Karaflas Original: Όσοι έχουν δοκιμάσει γνωρίζουν

Στο Μενίδι και στου Ζωγράφου η κρεπερί του Καράφλα που φημίζεται με βάση τις κριτικές στις κορυφαίες κρεπερί της Ελλάδας ο κόσμος παραληρεί. Οι λόγοι;

Υπερτουμπανιασμένες κρέπες που λαχταράς όση ώρα κι αν χρειαστεί να περιμένεις στην ουρά που σχηματίζεται σχεδόν κάθε μέρα.

Στην βραβευμένη κρεπερί Κaraflas Οriginal έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις εκτός από κρέπες ανάμεσα και άλλες γευστικές επιλογές όπως: club sandwiches, sandwiches όπου μπορείς να το φτιάξεις με τα αγαπημένα σου υλικά. Φυσικά γλυκές και αλμυρές κρέπες που πρέπει να είναι η πρώτη σου γευστική επιλογή.

Value for money… σταθερή αξία

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Ζωγραφου, Μενίδι, Διεύθυνση 1: Παπάγου 99, 157 73, τηλ.: 210 777 5706, Διεύθυνση 2: Φιλαδέλφειας 16,  136 74, τηλ.: 210 244 1176

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή: 17:00 μ.μ. – 02.00 π.μ., ΔΕΥΤΕΡΑ: ΚΛΕΙΣΤΑ

Facebook page: Karaflas ZografouΚρεπερι Καραφλας οριτζιναλ


STAMP city food: Από την Κόρινθο στην κορυφαία δεκάδα της Ελλάδας

Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα υπάρχει μια κρεπερί που πραγματικά ενθουσιάζει το κοινό της με τις γλυκές και αλμυρές “αλχημείες” που δημιουργεί καθημερινά!

Αν έχεις όρεξη για κρεπά-λη οι άπειροι συνδυασμοί στην Crêperie STAMP City Food στην Κόρινθο θα «μεθύσουν» τον ουρανίσκο σου.

Εμπνευσμένοι συνδυασμοί που περιορίζονται μόνο από τη φαντασία μας, αγνά υλικά, εξαιρετικές γεύσεις, ποιοτικές απολαύσεις σε έναν ιδιαίτερο χώρο που έλειπε από την πόλη! Το STAMP City Food… είναι statement στην πόλη!

Σάλτσες φτιαγμένες από εξειδικευμένο Σεφ αποκλειστικά από το STAMP City Food. Οι γεύσεις του είναι ασυναγώνιστες.

Πρωινό, κολατσιό με σάντουιτς, κρέπες, pancakes, donuts, φρέσκους χυμούς και καφεδάκι, SUPERFOODS breakfast μόνο στο Stamp City Food!

Η φιλική και γρήγορη εξυπηρέτηση και πάνω απ’ όλα τα ποιοτικά υλικά που χρησιμοποιούνται, κάνουν το STAMP City Food ξεχωριστό στο χώρο της εστίασης.

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Κόρινθος, Διεύθυνση: Κύπρου 74, 20 100, Τηλ.: 27410 81555

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 09:00 πμ.-01:00 π.μ.

Facebook page: Stamp city food


Hot creperie: Όποιος περνάει από Πόρτο Ράφτη ξέρει τι σημαίνει η Hot κρέπα

Η κορυφαία κρεπερί στο Πόρτο Ράφτη! Τα πιο rock Hot Dog, sandwiches, Hot Chicken και soft ice cream!

Στην Hot creperie έχεις άπυρες επιλογές για όλα τα γούστα και σίγουρα οτιδήποτε και να προτιμήσεις θα σε αφήσουν ικανοποιημένο.

Το καλοκαίρι είναι το απόλυτο talk of the town της ευρύτερης περιοχής, αφού επισκέπτες και ντόπιοι την επισκέπτονται ως afterαδικο, μιας και μένει ανοιχτή μέχρι αργά τα ξημερώματα για να δώσει το overdose που χρειάζεται ο κάθε ουρανίσκος μετά από το μπάνιο ή το ποτό.

Δυο χρονιές γεμάτες διακρίσεις

Για δυο συνεχόμενα έτη η Hot creperie βρίσκεται στις κορυφαίες κρεπερί της Ελλάδας, σύμφωνα πάντα με τις κριτικές των επισκεπτών.

Hot όπως παλιά από τότε που ήταν σε καντίνα δίπλα από την παραλία… Cheers!

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Πόρτο Ράφτη Αττικής, Διεύθυνση: Λ. Πόρτο Ράφτη 235, 190 03, Τηλ.: 22990 75900

Ωράριο λειτουργίας: Κυριακή – Πέμπτη: 19:00 μ.μ.-03:00 π.μ., Παρασκευή – Σάββατο: 19:00 μμ.-04:00 π.μ.

Facebook page: Ηot Porto Rafti


Το Dixsept στον Χολαργό είναι ο παράδεισος της καλής κρέπας (κι όχι μόνο!)

Κρέπα. Η μοναδική λέξη που όταν την ακούμε, θέλουμε να φάμε ακόμα και μετά από λουκούλειο συμπόσιο. Ο συνδυασμός ζύμης, κρεατικού, τυριού και λαχανικών είναι διατροφικά σωστός. Και μαγικά ακαταμάχητος. Το ίδιο ισχύει και για την γλυκιά version… Πόσες υπογλυκαιμίες και πόσες λιγούρες έχουμε κατευνάσει με μια κρέπα σοκολάτα-μπισκότο;

Οι λάτρεις του – γαλλικής προέλευσης – snack (ο μύθος λέει ότι η κρέπα ανακαλύφθηκε στην βόρεια Γαλλία από μια νοικοκυρά που τυχαία έχυσε χυλό πάνω σε καυτή σόμπα) για τον Χολαργό και τα πέριξ προτιμούν Dixsept (ελληνιστί 17). Η κρεπερί της 25ης Μαρτίου 17, τιμάει τη ναυαρχίδα της με ένα βελούδινο και λείο χυλό (η συνταγή του οποίου παραμένει επτασφράγιστο μυστικό) που ψήνεται με ακρίβεια Ελβετικού ρολογιού πάνω στα κορωμένα μάτια, για να συνδυαστεί με φρέσκα και λαχταριστά υλικά της επιλογής σου.


Από την ομώνυμη κρέπα Dix Sept, με τυρί, φέτα, κοτόπουλο, μπέικον, μανιτάρια, φρέσκια ντομάτα και κρέμα γάλακτος (ένα πλήρες γεύμα κατηγορηματικά), μέχρι την κολασμένη Special, με τυρί, ζαμπόν, μπέικον, αυγά, μανιτάρια, φρέσκια ντομάτα, πράσινη πιπεριά και τυροσαλάτα, έχεις τη δυνατότητα να πειραματιστείς με πάνω από 30 υλικά, για να δημιουργήσεις την ιδανική κρέπα των ονείρων σου! Αν πάλι είσαι πιο… σαντουιτσάς, όοοολα τα προαναφερθέντα υλικά, μπορείς να τα συνδυάσεις σε ένα χορταστικό και γευστικό σάντουιτς.

Στην περίπτωση δε που η διάθεση επιτάσσει κάτι πιο… γλυκό, γνωρίζεις πολύ καλά τις αρετές μιας γλυκιάς κρέπας. Ε, στο Dixsept αυτή βιώνει μια ιδανική εκδοχή, με αγαπημένη μας την Choco Creme, με σοκολάτα, κρέμα μπουγάτσας και μπισκότο, αλλά και την πιο… ιταλική Μιλάνο, με σοκολάτα, λευκή σοκολάτα, μπισκότο και κανέλα.

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Χολαργός Αττικής, Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου 17, 155 61, Τηλ.: 210 65 16 108

Ωράριο λειτουργίας: Κυριακή – Πέμπτη: 18:00 μ.μ. – 02.00 π.μ., Παρασκευή – Σάββατο: 18:00 μ.μ. – 04.00 π.μ.

Facebook page: Dixsept


Αναδημοσίευση αφιερώματος από το www.athenshotspots.gr


To Peter’s place στη Λευκάδα και οι τουρίστες που… παραμιλούν

Στο Νυδρί, σε μια από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού της Λευκάδας, ο Peter και η παρέα του έχουν στήσει έναν μικρό επίγειο γευστικό παράδεισο.

Με κορυφαία επιλογή και απόλυτο must τις κρέπες για ντόπιους και τουρίστες, το Peter’s Place απέσπασε το 2019 τις κριτικές που έπρεπε για να αναρριχηθεί στην κορυφαία δεκάδα της Ελλάδας.

Χωρίς ωράρια, αλλά με όρεξη, καθημερινά το ορμητήριο του Peter και των φίλων του, γίνεται το στέκι για τους λάτρεις όχι μόνο της κρέπας, αλλά και των burger, των club sandwish, του παγωτού και του καφέ.

Hola Peter και οι κρεπα-λες καλά κρατούν!

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Λευκάδα, Διεύθυνση: Νυδρί, 31 084, Τηλ.: 26450 93100

Facebook page: Peter’s Place


Crepe diem: Η αλμυρή και γλυκιά κρέπα στα καλύτερα τους…

Έχετε όρεξη για μια λαχταριστή κρέπα, για ένα χορταστικό μπέργκερ ή για ένα υπέροχο παγωτό μηχανής; Σας έχουμε τη λύση! Crepe Diem στη Νέα Φιλαδέλφεια και στο Χαλάνδρι.

Στο Crepe diem θα βρείτε λαχταριστές και νόστιμες κρέπες, γλυκές και αλμυρές, και μεγάλη ποικιλία σε ολόφρεσκα υλικά. Και αν δεν θέλετε κρέπα, μπορείτε να δοκιμάσετε μπέργκερ, γίγας club sandwich, hot dog αλλά και αραβικές πίτες με υλικά της επιλογής σας.

Οι κρεπιέρες πυρώνουν και πωρώνουν από νωρίς το πρωί τους δεκάδες επισκέπτες στα δυο must σημεία των Crep Diem, ενώ τα μαστόρια της κρέπας ετοιμάζουν ότι πιο φουτουριστικό ζητήσεις σε κρέπα.

Χρώμα, γεύση, φώτα… πάμε! 

Κάποιες από τις ευφάνταστες κρέπες που παραγγέλνουν οι γνώστες και μερακλήδες του είδους, λυπάσαι πραγματικά που πηγαίνουν κατευθείαν στον οισοφάγο, ενώ θα μπορούσαν να κοσμούν χαλαρά μια βιτρίνα μουσείου έργων τέχνης.

Το μυστικό είναι στη φαντασία και τις πρώτες ύλες που είναι μόνο Α ποιότητας (το άλφα κεφαλαίο, διότι υπάρχουν και πιο… βήτα άλφα).

Μη χάνεις χρόνο, γιατί χάνεις την απόλυτη γευστική και… βραβευμένη ηδονή! 

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Χαλάνδρι, Νέα Φιλαδέλφεια, Κατάστημα 1: Σωκράτους 6, Χαλάνδρι 152 32, Τηλ.:  210 68 58 418, Κατάστημα 2:  Εθν. Αντιστάσεως 96, 143 41, Τηλ.:  210 25 20 880

Ωράριο λειτουργίας: Κυριακή – Πέμπτη: 12.00 μ.μ. – 04.00 π.μ., Παρασκευή – Σάββατο: 12.00 μ.μ. – 06.00 π.μ.

Site: www.crepediem.gr

Facebook page: Crepe diem


Video credits from e-food reviews/youtube


Η Ναύπακτος δεν έχει μόνο υπέροχο κάστρο. Έχει και την Delizia creperie που βρίσκεται στις top10 της Ελλάδας

Οι κρέπες είναι παντού στην Ελλάδα η γλυκιά ή και αλμυρή επιλογή μικρών και μεγάλων. Αυτός ο υπέροχος έως μαγικός συνδυασμός του ψημένου φύλλου πάνω σε πλατό με τα γλυκά ή αλμυρά καλούδια που τραβάει η όρεξή σου ανάλογα την ώρα και το mood, δίνει μια άλλη διάσταση.

Άλλη διάσταση δίνει βέβαια και το γεγονός ότι η Delizia creperie δεν είναι μια απλή… κρεπερί. Είναι και βραβευμένη. Και μάλιστα στη δεκάδα των κορυφαίων της Ελλάδας. Δε το λες και λίγο.

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Ναύπακτος, Διεύθυνση: Καναβού 6, 30 300, Τηλ.: 26340 21771

Ωράριο λειτουργίας: Κυριακή – Παρασκευή: 11:00 π.μ. – 3:00 π.μ., Σάββατο: 11:00 π.μ. – 5:00 π.μ.

Facebook page: Delizia Creperie


Όταν θέλουμε να μιλήσουμε για την πιο υπερτουμπανιασμένη κρέπα των Δυτικών προαστίων, μιλάμε μόνο γι’ αυτή!

Ποιος δεν αγαπάει τις κρέπες; Ποιος δεν θέλει όταν τον πιάνουν λιγούρες να τσακίσει μια κρέπα γεμάτη λευκή ή κλασική nutella; Ποιος δεν θέλει να νιώσει να στάζει από το χειλάκι του η nutella την ώρα που τα δόντια λογκάρουν την πιο αγαπημένη μπουκιά; Και ποιος τελικά ζει και κινείται στα δυτικά προάστια και δεν ξέρει τις κρέπες του The Twins Inspiration;

Να μην σας κουράζω. Η απάντηση σε όλα είναι ΚΑΝΕΙΣ!

Κανείς δεν μισεί τις κρέπες. Κανείς όταν τον πιάνουν γλυκές λιγούρες δεν φαντασιώνεται μόνο κρέπα. Κανείς δεν έχει φάει κρέπα και δεν του έτυχε να ξεφύγει η ζεστή nutella από το χειλάκι του. Και τέλος κανείς από όσους ζουν και κινούνται στα δυτικά προάστια δεν θα σου πει ότι δεν ξέρει τις κρέπες του The Twins Inspiration!

22+ χρόνια στο ίδιο σημείο είναι αυτά

Όταν ο Νίκος και ο Γιάννης ή ο Γιάννης και ο Νίκος ξεκίνησαν το μαγαζί τους στη γωνία των οδών Αίαντος και Έκτωρος στο Ίλιον, λίγοι ήταν εκείνοι που ήξεραν τι σημαίνει κρέπα. Με πολύ προσωπική εργασία, μεγάλο αγώνα και κρέπες που πραγματικά είναι τίγκα στο υλικό είτε αυτή είναι αλμυρή είτε γλυκιά, η φήμη του μαγαζιού -που δεν έκλεισε ποτέ από τότε αφού είναι 24 ώρες ανοικτό- εξαπλώθηκε σε όλο το Λεκανοπέδιο.

“Παρέλαση” κάθε βράδυ για την εκρηκτική κρέπα των The Twins Inspiration

Το θετικό σε αυτό το κατάστημα είναι ότι από τέλη Απριλίου που ανοίγει ο καιρός και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου που “κρατάει” ο πεζόδρομος της Αίαντος είναι γεμάτος με τραπεζάκια και πιάτα με δεκάδες κρέπες. Από το The Twins Inspiration περνούν από celebrities, 50αρηδες, 40αρηδες, 30αρηδες, 20αρηδες μέχρι και 16άρηδες που θέλουν να “χτυπήσουν” την αχτύπητη κρέπα του Ιλίου!

Και φυσικά, από νωρίς κάθε απόγευμα μέχρι τα άγρια ξημερώματα, 7 ημέρες την εβδομάδα, γίνεται ένα λαϊκό προσκύνημα για την κρέπα τους!

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Ίλιον Αττικής, Διεύθυνση: Αίαντος 103, 131 22, Τηλ.: 210 26 35 602

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 24ωρο

Facebook page: The Twins Inspiration


Διαβάστε και αυτό: Αφιέρωμα: Αυτά είναι τα 10 κορυφαία ζαχαροπλαστεία που διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν για το 2019 στην Ελλάδα

Διαβάστε και αυτό: ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Αυτά είναι τα δέκα καλύτερα -και βραβευμένα- σουβλατζίδικα της Αττικής για το 2019

Διαβάστε και αυτό: ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Αυτές είναι οι δέκα κορυφαίες και βραβευμένες ταβέρνες με ελληνική κουζίνα για το 2019

Διαβάστε και αυτό: ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Αυτά είναι τα κορυφαία βραβευμένα παγωτά της Αττικής για το 2019 που σίγουρα θέλεις να δοκιμάσεις


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ