Θεοδωρικάκος: Οι άδειες ειδικού σκοπού θα ισχύουν για όσο διάστημα μείνουν κλειστά τα σχολεία

Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι θα ισχύουν οι άδειες ειδικού σκοπού για τους εργαζομένους του Δημοσίου που έχουν παιδιά έως 15 ετών για όσο διάστημα θα είναι κλειστά τα σχολεία.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι το επικρατέστερο σενάριο που συζητείται είναι η σταδιακή (από τις 7.00 έως τις 9.00 το πρωί) προσέλευση στις υπηρεσίες όσων εργάζονται στο Δημόσιο, προκειμένου να αποφεύγεται συγχρωτισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι οριστικές αποφάσεις, θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό.

Τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ο κ. Θεοδωρικάκος ήταν κατηγορηματικός: Από την επόμενη Δευτέρα, θα αρχίσει μια σταδιακή επιστροφή σε μια μορφή κανονικότητας. Θα γίνεται τεστάρισμα των δεδομένων από τους ειδικούς και αναλόγως ή θα προχωράμε σε ελάφρυνση της κατάστασης ή θα λαμβάνονται μέτρα. Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης, όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος είναι η προστασία των θέσεων εργασίας, επισημαίνοντας ότι τα δύσκολα για την ελληνική οικονομία βρίσκονται μπροστά μας.

Αναφορικά με την πρωτοβουλία της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη, είπε ότι ήταν μια συμβολική κίνηση ενότητας και διερωτήθηκε αν κάποιοι ενοχλήθηκαν επειδή βγήκε και ο πρωθυπουργός να χειροκροτήσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Για τις εκκλησίες, είπε πως το φετινό Πάσχα ήταν δύσκολο για όλους τους Χριστιανούς και ότι με τα πρώτα μέτρα άρσης των περιορισμών θα υπάρξει άνοιγμα των Εκκλησιών οπότε οι πιστοί θα μπορούν να κάνουν την ατομική προσευχή τους. Στη συνέχεια, η επιτροπή και η κυβέρνηση θα ανακοινώσουν περαιτέρω μέτρα για το σταδιακό άνοιγμα των Εκκλησιών.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ