Συνελήφθησαν δύο μέλη της σπείρας ληστών με τις ιατρικές μάσκες στη Δυτική Αττική


Μπορεί να ήταν ληστές, αλλά τηρούσαν με προσοχή τα μέτρα για τον κορονοϊό

Ο λόγος για δύο μέλη συμμορίας που διαπράττει ληστείες και κλοπές σε καταστήματα στη Δυτική Αττική, τα οποία συνελήφθησαν στις Αχαρνές, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Για τη διερεύνηση της δράσης της συγκεκριμένης σπείρας, και ειδικότερα για ληστείες και κλοπές που είχαν διαπραχθεί από τα μέσα Νοεμβρίου στις περιοχές του Περιστερίου, του Ιλίου και των Αγίων Αναργύρων, όπου οι δράστες φορούσαν πάντα ιατρικές ή υφασμάτινες μάσκες, εκμεταλλευόμενοι τα μέτρα για την πανδημία, συστήθηκε ειδικό κλιμάκιο από τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Το παραπάνω κλιμάκιο εντόπισε το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο δράστες, τους ταυτοποίησε και στη συνέχεια προχώρησε στη σύλληψή τους.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι συλληφθέντες εισέρχονταν σε καταστήματα και με την απειλή μαχαιριού αποσπούσαν τις εισπράξεις από το ταμείο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν δίσταζαν να ασκήσουν σωματική βία σε βάρος των υπαλλήλων, προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων σουγιάς, μαχαίρι, πλήθος ενδυμάτων που σχετίζονται με τις έκνομες πράξεις, κυνηγετικό όπλο, μεταλλικός σκελετός που προέρχεται από κλεμμένη μοτοσυκλέτα και μικροποσότητα ηρωίνης.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις ληστειών και δύο περιπτώσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ