Γκίκας Μαγιορκίνης: Παρατηρείται η πιο μακροχρόνια συρρίκνωση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο, συγκρατημένη αισιοδοξία


Όπως ανέφερε ο καθηγητής επιδημιολογίας ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, την τελευταία εβδομάδα η επιδημία παρουσιάζει μικρή τάση επιδείνωσης στην Ευρώπη. Με την πτώση της θερμοκρασίας σε περιοχές της Β. Ελλάδας σε συνδυασμό με τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων.

Μέχρι σήμερα έχουμε 237 εκατομμύρια μολύνσεις και έχουν επιβεβαιωθεί 8 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως. Ο ρυθμός παραμένει σταθερός 10% και έχουμε 6.900 θανάτους ανά ημέρα. Στην Ευρώπη για 2η συνεχόμενη εβδομάδα, ωστόσο, παρατηρήθηκε μικρή αύξηση. Στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα έδειξε μικρή αύξηση 5% περισσότερες διαγνώσεις, ο αριθμός θανάτων όμως δείχνει σταθερότητα.

Μέσω του εμβολιασμού η ένταση της επιδημιολογίας είναι πιο ορθά διαχειρίσιμη. Επομένως έχουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία, με την πιο μακροχρόνια συρρίκνωση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο. 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ