ΚΙΝΑΛ: Σήμερα η συνάντηση Παπανδρέου με Χρηστίδη – Δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του κόμματος


ΚΙΝΑΛ: Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα συναντηθεί σήμερα το πρωί με τον Παύλο Χρηστίδη.

Το Κίνημα Αλλαγής εισέρχεται πλέον σε τροχιά εσωκομματικών «ζυμώσεων», μετά και τη χθεσινή ηχηρή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί και τους έξι υποψήφιους για την ηγεσία του κόμματος, αφού προηγουμένως ενημέρωσε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε ήδη από χθες Σάββατο στη Βουλή με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ. Μανώλη Χριστοδουλάκη στον οποίο εξέφρασε την ανησυχία του για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα και προέταξε την ανάγκη διασφάλισης της ενότητας.

Σήμερα, στις 11:45 συναντάται στη Βουλή με τον υποψήφιο για την προεδρία, Παύλο Χρηστίδη, ενώ παράλληλα, επικοινώνησε με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλη Κεγκέρογλου που βρίσκεται στην Κρήτη.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού για τον κύκλο επαφών

«Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επιδιώκοντας μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, ζήτησε και θα έχει επαφές με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστουδουλάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη.

Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική.

Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές.

Για αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά».

Δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ για την παρέμβαση του Γ.Παπανδρέου

Απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι οι αντιθεσμικές κινήσεις Παπανδρέου δεν προκαλούν ενόχληση μόνο στους υποψήφιους για την ηγεσία, αλλά και στο επιτελείο της Φώφης Γεννηματά. Συνομιλητές της προέδρου του κόμματος εκτιμούν ότι εμπλέκεται σε επικίνδυνες για το μέλλον της παράταξης καταστάσεις, ακροβατώντας σε ένα τεντωμένο σχοινί. Φοβούνται πως αν επιλέξει τελικά να είναι υποψήφιος, θα ανοίξουν «πληγές» που έκαναν σχεδόν δέκα χρόνια να κλείσουν.

«Ποιος θα ήθελε μια προεκλογική περίοδος όπου θα πρωταγωνιστήσουν οι επιλογές στα χρόνια του πρώτου μνημονίου, το πως δημιουργήθηκαν τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, εν τέλει και ποιος το διέσπασε, το 2015», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Επίσης, δεν πέρασε απαρατήρητο από τα ίδια πρόσωπα πως ο πρώην πρωθυπουργός στην ανακοίνωση του δεν κάνει ούτε μια αναφορά στο Κίνημα Αλλαγής, κάτι που κατά την άποψη τους συνδέεται άμεσα με τον «μεσσιανικό» ρόλο που επιφυλάσσει για τον εαυτό του.

Από την πρώτη αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου, πάντως, δεν φαίνεται πρόθυμος να εγκαταλείψει την «κούρσα» για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Μετά την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας του Γιώργου Παπανδρέου έσπευσε να διαμηνύσει πως όλοι οφείλουν να διασφαλίσουν την ενότητα του κόμματος, ειδικά οι πρώην αρχηγοί του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ