ΗΠΑ Οδηγίες CDC: Πώς να γιορτάσετε με ασφάλεια τις αργίες του 2021

ΗΠΑ Οδηγίες CDC: Οι προφυλάξεις για την πανδημία της COVID-19 θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά Καθώς πλησιάζει η περίοδος των εορτών του 2021 και η πανδημία της COVID-19 εκτείνεται, οι οικογένειες και οι φίλοι θα καθορίσουν και πάλι εάν – και πώς – θα συγκεντρωθούν με ασφάλεια. Σε ενημερωμένες οδηγίες, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έχουν συστήσει διάφορους τρόπους για να γιορτάσουν τις γιορτές και να προστατεύσουν την υγεία των Αμερικανών και των αγαπημένων τους.

«Επειδή πολλές γενιές τείνουν να συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν τις γιορτές, ο καλύτερος τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο COVID-19 και να διατηρήσετε την οικογένεια και τους φίλους σας ασφαλέστερους είναι να εμβολιαστείτε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις», έγραψε η υπηρεσία την περασμένη εβδομάδα.

Το CDC παρείχε μερικές πρόσθετες μεθόδους για να απολαύσετε με ασφάλεια τις γιορτές. Ενώ ο οργανισμός συνιστά τη χρήση μάσκας τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους για τους μη εμβολιασμένους, όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι συνιστάται να φορούν καλά τοποθετημένη μάσκα σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους σε κοινότητες με σημαντική έως υψηλή μετάδοση.

Οι Αμερικανοί έχουν εντολή να αποφεύγουν τους πολυσύχναστους χώρους ή τους χώρους που δεν αερίζονται καλά και να μην φιλοξενούν ή να παρευρίσκονται σε μια συγκέντρωση εάν αισθάνονται άρρωστοι ή έχουν συμπτώματα COVID-19. Επιπλέον, όσοι εμφανίζουν συμπτώματα της COVID-19 ή που είχαν στενή επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί, θα πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις, λέει το CDC.

Χιλιάδες άνθρωποι ταξιδεύουν στα σπίτια τους για τις διακοπές κάθε χρόνο – αν και οι αριθμοί έχουν μειωθεί από την αρχή της πανδημίας. Το CDC συνιστά τα άτομα που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί πλήρως να μην ταξιδεύουν.

Εάν τα άτομα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα πρέπει να ταξιδέψουν, οι οδηγίες του CDC λένε ότι πρέπει να υποβληθείτε σε τεστ ιού μία έως τρεις ημέρες πριν από το ταξίδι, αποφύγετε το πλήθος και την κοινωνική απόσταση, χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών ή πλύνετε συχνά τα χέρια, φορέστε μάσκα, δοκιμάστε τεστ ιού τρεις έως πέντε ημέρες μετά το ταξίδι και παραμονή στο σπίτι και αυτοκαραντίνα για μια ολόκληρη εβδομάδα μετά το ταξίδι ή 10 ημέρες μετά το ταξίδι, χωρίς τεστ.

Όλοι, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που είναι πλήρως εμβολιασμένα, απαιτείται να φορούν μάσκα ενώ βρίσκονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα παιδιά κάτω των 2 ετών δεν απαιτείται να φορούν μάσκα.

Τέλος, εάν συγκεντρώνεστε με μια ομάδα ανθρώπων από διαφορετικά νοικοκυριά ή διαφορετικά μέρη της χώρας, η υπηρεσία λέει ότι πρέπει να ληφθούν πρόσθετες προφυλάξεις πριν από τη συγκέντρωση. «Δουλεύοντας μαζί, μπορούμε να απολαύσουμε ασφαλέστερες διακοπές, να ταξιδέψουμε και να προστατεύσουμε τη δική μας υγεία καθώς και την υγεία της οικογένειας και των φίλων μας», ανέφερε η υπηρεσία.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here