ΗΠΑ ποιότητα φροντίδας: Η γλώσσα καθορίζει την ποιότητα της φροντίδας που λαμβάνουν οι ασθενείς


Βοηθάει να μιλάτε αγγλικά εάν είστε ασθενής κατ’ οίκον φροντίδας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μια νέα μελέτη για την κατ’ οίκον υγειονομική περίθαλψη διαπίστωσε ότι οι ασθενείς που μιλούν μια γλώσσα διαφορετική από την αγγλική έχουν υψηλότερα ποσοστά επανεισαγωγής στο νοσοκομείο. Τα ποσοστά επανεισδοχής μεταξύ των ασθενών της Νέας Υόρκης των οποίων η μητρική γλώσσα δεν ήταν τα αγγλικά ήταν τα υψηλότερα μεταξύ των ισπανόφωνων και των ρωσόφωνων. Ήταν χαμηλότεροι μεταξύ των ομιλητών της Κίνας και της Κορέας, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο στο International Journal of Nursing Studies.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

“Η προτίμηση της γλώσσας ως κοινωνικός καθοριστικός παράγοντας της υγείας δεν είναι νέος παράγοντας στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης”, σύμφωνα με την επικεφαλής συγγραφέα Allison Squires. Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Κολέγιο Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, “η έρευνά μας δείχνει ότι οι ασθενείς με γλωσσικά εμπόδια στην υγειονομική περίθαλψη στο σπίτι μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε κακά αποτελέσματα”, δήλωσε ο Squires σε δελτίο ειδήσεων σε περιοδικό.  Για τη μελέτη, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα για περισσότερους από 87.000 ασθενείς στη Νέα Υόρκη που έπαιρναν κατ’ οίκον φροντίδα μετά την έξοδο από το νοσοκομείο. Η ομάδα εστίασε στις πέντε πιο κοινές γλώσσες που μιλούσαν οι ασθενείς: Αγγλικά, Ισπανικά, Ρωσικά, Κινέζικα και Κορεάτικα.

Ο κίνδυνος επανεισαγωγής στο νοσοκομείο εντός 30 ημερών ήταν κάπως υψηλότερος μεταξύ των ασθενών που προτιμούσαν μια άλλη γλώσσα εκτός της αγγλικής (20,4%) από ό,τι μεταξύ των αγγλόφωνων ασθενών (σχεδόν 18,5%). Τα γλωσσικά εμπόδια μεταξύ ασθενών και παρόχων μπορεί να εμποδίσουν την αποτελεσματική επικοινωνία και να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα της περίθαλψης και την ασφάλεια των ασθενών, σημείωσαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Αυτό μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα στην κατ’ οίκον υγειονομική περίθαλψη, όπου μπορεί να είναι πιο δύσκολη η παροχή υπηρεσιών διερμηνέα. Πολλοί ασθενείς που νοσηλεύονται στο σπίτι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας ή μερικές φορές ακόμη και τηλέφωνο, γεγονός που περιορίζει την πρόσβαση σε υπηρεσίες διερμηνείας βίντεο ή τηλεφώνου. Υπάρχουν τρόποι για να μειωθεί ο κίνδυνος επανεισαγωγής στο νοσοκομείο μεταξύ ασθενών που νοσηλεύονται στο σπίτι με γλωσσικά εμπόδια, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Περιλαμβάνουν τη βελτίωση των μεταφραστικών ικανοτήτων και τη χρήση ομάδων υγειονομικής περίθαλψης που μιλούν τις ίδιες γλώσσες με τους ασθενείς τους. “Η διασφάλιση ότι οι ασθενείς έχουν κλινικές αλληλεπιδράσεις στην προτιμώμενη γλώσσα τους σε όλη τη συνέχεια της περίθαλψης είναι σημαντική, καθώς μπορεί να αυξήσει την πρόσβαση στην περίθαλψη στα πρώτα στάδια, να μειώσει τον κίνδυνο επανεισδοχής και να βελτιώσει τις μεταβάσεις φροντίδας σε όλο το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης”, είπε η Squires.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ