Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου: 10 προτάσεις για κάθε γούστο


Δέκα προτάσεις που θα βρεις στην ατζέντα μας για το Σαββατοκύριακο 4-5 Δεκεμβρίου.

Πολυσυζητημένες θεατρικές παραστάσεις, πολυαναμενόμενες κινηματογραφικές ταινίες και ζωντανή μουσική σε αγαπημένες σκηνές της πόλης, γεμίζουν την πολιτιστική μας ατζέντα για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου.

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου

Ηρώ – Ελένη Πέτα, Σταυρός του Νότου Plus

Ηρώ και Ελένη Πέτα
Ηρώ και Ελένη Πέτα

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη τους συνεργασία, οι δυο ερμηνεύτριες βρίσκονται «μαζί ξανά» επί σκηνής και παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα βασισμένο στις προσωπικές τους επιτυχίες, στην ευρεία γκάμα της ελληνικής μουσικής, αλλά και σε κομμάτια από το διεθνές ρεπερτόριο. (Τελευταία ευκαιρία).

Γεράσιμος Ανδρεάτος, Χορδές

Ο γνωστός ερμηνευτής που έχει διανύσει μια αξιόλογη πορεία στο λαϊκό τραγούδι, με σημαντικές συνεργασίες και μεγάλες επιτυχίες υποδέχεται τον Χρήστος Παπαδόπουλος. Μαζί τους η Ειρήνη Τουμπάκη.

Μαρία Κηλαηδόνη, Red Jasper

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται κομμάτια από τα δύο προσωπικά της άλμπουμ, διασκευές αγαπημένων τραγουδιών της ελληνικής και αμερικάνικης blues και country μουσικής σκηνής που μπλέκονται γλυκά με τραγούδια του πατέρα της Λουκιανού Κηλαηδόνη αλλά και άλλων αγαπημένων της συνθετών όπως η Αρλέτα, ο Βαγγέλης Γερμανός, κ.ά.

The Hand of God, Σινεμά

Στην πιο προσωπική του ταινία, ο Πάολο Σορεντίνο μας μεταφέρει σε μια αισθητηριακή περιπέτεια γεμάτη τραγωδία και κωμωδία, αγάπη και πάθος, παραλογισμό και ομορφιά, καθώς ο Φαμπιέρο βρίσκει ως την μόνη διέξοδο από την ολική καταστροφή, την ίδια του τη φαντασία.

O 17χρονος Φαμπιέτο Σκίζα (Φιλίπο Σκότι) είναι ένας άτακτος Ιταλός έφηβος που ζει μια κεφάτη ζωή με την οικογένεια του στη Νάπολη. Τα πάντα θα αλλάξουν με την άφιξη στην πόλη του θρύλου της μπάλας, Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος θα σώσει ακούσια το νεαρό αγόρι από ένα σοκαριστικό δυστύχημα, επηρεάζοντας το μέλλον του.

Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!, Θέατρο Ήβη

Όποιος θέλει να χωρίσει... να σηκώσει το χέρι του
Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του

Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια. Ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία. Κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό. Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα… πλημμυρίζει. Κυριολεκτικά. Και πριν βουλιάξουν οριστικά, θα πρέπει να πούνε την αλήθεια. Όλοι σε όλους. Η συνέχεια επί σκηνής…

Το πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη με τους: Μαριλού Κατσαφάδου, Γιάννη Κουκουράκη, Πάνο Νάτση, Ανθή Σαββάκη, Γιώργο Σαββίδη, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Αποστόλη Ψαρρό και Κατιάνα Μπαλανίκα.

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου

Πάρτυ Γενεθλίων, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο σπουδαίος Άγγλος θεατρικός συγγραφέας Χάρολντ Πίντερ έγραψε το Πάρτυ Γενεθλίων το 1957. Εξήντα τέσσερα χρόνια μετά δεν έχει πάψει να θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα και πιο αντιπροσωπευτικά έργα της πρωτοπορίας. Συμπεριλαμβάνεται στο παγκόσμιο θεατρικό ρεπερτόριο, καθώς μέσα σ’ αυτό περιγράφεται όλη η κοσμοθεωρία του Πίντερ για την ελευθερία και την αυτοδιάθεση του ατόμου.

Παίζουν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Άλκηστις Ζιρώ, Φώτης Θωμαΐδης, Γιάννος Περλέγκας, Γιάννης Στεφόπουλος, Αθηνά Τσιλύρα.

Tectonic Athens, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Η τρίτη και τελευταία μέρα του Φεστιβάλ μεταφέρεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Το επίκεντρό του είναι η νέα μουσική, από την κλασική ορχηστρική μουσική έως τις σόλο αυτοσχεδιαστικές παραστάσεις, την ηλεκτρονική μουσική, τα νέα όργανα, τις μουσικές εγκαταστάσεις και πολλά άλλα.

Μπομπ Σφουγγαράκης: The Musical, Christmas Theater

Μπομπ Σφουγγαράκης: The Musical
Μπομπ Σφουγγαράκης: The Musical

Η πολυβραβευμένη υπερπαραγωγή που έσπασε τα ταμεία στο Broadway, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μιλάει ελληνικά. Εικοσιένα ταλαντούχοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές και μια μεγάλη ζωντανή ορχήστρα, θα μας ταξιδέψουν βαθιά μέσα στη θάλασσα, στο Βυθό του Μπικίνι.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Λάφης (Μπομπ), Αντιγόνη Ψυχράμη (Σάντυ), Βασίλης Αξιώτης (Καβούρης), Θοδωρής Γιαννόπουλος (Καλαμάρης), Βασίλης Παπαδημητρίου (Πάτρικ), Χρήστος Ζαν Μπατίστ (Πλαγκτόν).

Η Γαλλική Αποστολή (The French Dispatch), Σινεμά

Η νέα ταινία του Γουές Άντερσον ζωντανεύει στις οθόνες μία συλλογή ιστοριών από το τελευταίο τεύχος ενός αμερικανικού περιοδικού που δημοσιεύθηκε σε μια φανταστική γαλλική πόλη του 20ού αιώνα.

O σκηνοθέτης συγκεντρώνει ένα πολυπληθές καστ πασίγνωστων ηθοποιών: Μπιλ Μάρεϊ, Τίλντα Σουίντον, Φράνσις Μακντόρμαντ, Τζέφρι Ράιτ, Έιντριεν Μπρόντι, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Όουεν Γουίλσον, Λέα Σεντού, Τιμοτέ Σαλαμέ, Λάινα Κουντρί, Στίβεν Παρκ, Ματιέ Αμαλρίκ, Λιβ Σράιμπερ, Ελίζαμπεθ Μος, Έντουαρντ Νόρτον, Γουίλεμ Νταφόε, Λόις Σμιθ, Σίρσα Ρόναν, Κριστόφ Βαλτζ, Σεσίλ Ντε Φρανς, Γκιγιόμ Γκαλιέν, Τζέισον Σβάρτσμαν, Ρούπερτ Φρεντ, Χένρι Γουίνκλερ, Μπομπ Μπάλαμπαν, Αντζέλικα Χιούστον, Φίσερ Στίβενς, Μόργκαν Πολάνσκι, Άλεξ Λόδερ.

Joe Locke, Half Note Jazz Club

Ο Joe Locke έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ευρέως γνωστός ως ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του βιμπράφωνου, ο Joe Locke ξεχωρίζει για την δυναμισμό του, την ευρύτητα πνεύματος αλλά και τον έντονο λυρισμό στο παίξιμό του, έχοντας δημιουργήσει ήδη «σχολή» με το παίξιμό του. Παράγοντες που δικαίως τον ξεχώρισαν τις τελευταίες δεκαετίες σαν συνθέτη, σαν performer και σαν bandleader.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ