Sos από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Κινδυνεύει με κλείσμο – Τα Παιδιά ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό


Τα ενήλικα παιδιά που μεγάλωσαν στα Σπίτια του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έγκριτοι επιστήμονες, καθώς και ο Πρόεδρος του Οργανισμού, επισημαίνουν τις ραγδαίες και τραγικές επιπτώσεις που έχουν, τόσο για τον Οργανισμό, όσο και τα για 241 Παιδιά που σήμερα μεγαλώνουν στα 14 Σπίτια του πανελλαδικά, η νέα κοινή Υπουργική Απόφαση 40494/3.5.2022 και ο Νόμος 4921/2022 (Άρθρο 67) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η εφαρμογή συγκεκριμένων άρθρων επιβάλλει αυστηρές και ανελαστικές προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας των Ιδιωτικών Μη Κερδοσκοπικών Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας. Καθώς και σχετικές κυρώσεις σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, όπως είναι η ποινή φυλάκισης κατ’ ελάχιστον ενός έτους, η παύση του διοικητικού συμβουλίου και υπέρογκα πρόστιμα, χωρίς να περιλαμβάνει τους δημόσιους και εκκλησιαστικούς φορείς.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος «Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι ο μόνος Οργανισμός στην Ελλάδα που είναι ενεργός 365 ημέρες τον χρόνο – 24 ώρες την ημέρα, υπηρετώντας τις υπηρεσίες πρόνοιας, τους δημόσιους φορείς, καλύπτοντας τα κενά και συχνά υποκαθιστώντας τες, καθώς είμαστε εκεί, όταν κανείς άλλος δεν είναι διαθέσιμος. Τα βράδια, τις αργίες, τις γιορτές. Είμαστε εκεί στις πιο δύσκολες στιγμές.

Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι το σημείο αναφοράς για τους πολίτες, αλλά και τους δημόσιους φορείς, πάντα με τη συνεργασία της κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργείων με τους οποίους έχουμε σταθερά πολύ καλή συνεργασία. Η περιουσία του Χαμόγελου είναι τα παιδιά του. Αυτά τα παιδιά θα πειράξετε αν εφαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις που βασίζονται σε αυστηρούς αριθμούς και όχι στην ποιότητα ανατροφής και φροντίδας που χρειάζεται πραγματικά ένα παιδί» σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος απευθυνόμενος προσωπικά στην κα Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο κ. Γιαννόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για μία κόντρα με την κυβέρνηση, «με την οποία έχουμε μία καλή συνεργασία, όπως και με τα αρμόδια Υπουργεία που καθημερινά συνεργαζόμαστε. Ζητάμε από τον κ. Πρωθυπουργό, επιστρέφοντας με το καλό από το ταξίδι του στις Η.Π.Α, να μας δει, και όχι μόνο να καταργηθεί αυτός ο αντισυνταγματικός νόμος, αλλά να θεσμοθετηθεί και να θωρακιστεί στην Ευρώπη και διεθνώς το “Χαμόγελο” ως κέντρο αναφοράς για κάθε παιδί που είναι σε ανάγκη ή κινδυνεύει».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ