Μουντιάλ 2022: Παρελθόν αποτελεί ο Λουίς Ενρίκε από την Μπαρτσελόνα


Η Ισπανία δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε στη φάση των «16» του Μουντιάλ 2022 στα πέναλτι από το Μαρόκο. Το αποτέλεσμα αυτό επιτάχυνε τις εξελίξεις και ο Λουίς Ενρίκε αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας, παρά το γεγονός ότι οι Ισπανοί διεθνείς, τάσσονται στο πλευρό του προπονητή τους.

Ο άλλοτε τεχνικός της Μπαρτσελόνα ανέλαβε την εθνική Ισπανίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, αποχώρησε προσωρινά τον Μάρτιο του 2019, εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος υγείας της κόρης του (η οποία τελικά «έφυγε» από τη ζωή), και επέστρεψε το Νοέμβριο του ίδιου έτους. Υπό τις οδηγίες του, οι Ίβηρες έφτασαν ως τα ημιτελικά του περσινού Euro και στον τελικό του Nations League, όμως ο αποκλεισμός από το Μαρόκο και η εμμονή του Λουίς Ενρίκε στην ανούσια κατοχή μπάλας έγιναν αντικείμενο σφοδρής κριτικής από τα ΜΜΕ και τους φιλάθλους.

Η Ομοσπονδία της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (8/12) το τέλος της συνεργασίας της με τον Λουίς Ενρίκε, ο οποίος αποχώρησε από τον πάγκο της εθνικής μετά τον αποκλεισμό της ομάδας στους “16” του Μουντιάλ.

Η πρώτη θητεία του στην Ισπανία ήταν τον Ιούλιο του 2018 και παρέμεινε στον πάγκο μέχρι τον Μάρτιο του 2019, για να αναλάβει ξανά την τεχνική ηγεσία μετά από οκτώ μήνες, τον Νοέμβριο του 2019.

«Η Ομοσπονδία θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Λουίς Ενρίκε και όλο το προπονητικό του επιτελείο ως επικεφαλής της εθνικής ομάδας τα τελευταία χρόνια», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ