Αληθινή ιστορία: “Είδα τη μητέρα μου πάνω στον… νονό της αδερφής μου”


Η Κ. είναι μια από τις τρεις αδερφές. Η Κ. και η Σ. έχουν διαφορά δυο χρόνια, ενώ η μικρότερη, η Φ. έχει διαφορά 8 χρόνια

Ο πατέρας μου έχει μια καλή δουλειά, η μητέρα μου υποτίθεται ότι κάθεται στο σπίτι για να κάνει τα του νοικοκυριού. Μένουμε σε μια ήσυχη γειτονιά των βορείων προαστίων, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας.

Πριν κάποια χρόνια, γεννήθηκε η Φ., η μικρότερη αδερφή μας. Τελείως διαφορετικό μωρό σε σχέση με εμας. Ξανθιά, με γαλάζια μάτια, ενώ εμείς μελαχρινές με σκούρα μάτια. Όπως ακριβώς είναι η μητέρα μου και ο πατέρας μου.

Το μωρό, θέλησε να το βαπτίσει ο γείτονας του πάνω ορόφου. Ψηλός, αδύνατος, ξανθός με… γαλάζια μάτια.

Υποτίθεται ότι ήταν οικογενειακός μας φίλος. Έμπαινε όποτε ήθελε στο σπίτι, συνήθως όταν έλειπε ο πατέρας μου για δουλειά.

Όλο μας έδινε συμβουλές για το σχολείο, το πως να φερόμαστε και για το πόσο πρέπει να αγαπάμε την μητέρα μας.

Η μητέρα μου, μια γυναίκα με δύσκολα παιδικά χρόνια, γαντζώθηκε σχεδόν ανήλικη από τον πατέρα μου.

Διαβάστε και αυτά:

Χρόνια πριν, ενα απόγευμα και ενώ ο πατέρας μου έλειπε από το σπίτι, ξύπνησα από περίεργους ήχους από το σαλόνι. Εκεί ήταν η μητέρα μου και ο γείτονας. Πηγαίνοντας προς το σαλόνι, είδα τη μητέρα μου με τον γείτονα, πάνω στον τριθέσιο καναπέ. Μάλιστα, η μητέρα μου ήταν από πάνω και έδειχνε να είναι σε εκτός ελέγχου.

Δεν μίλησα ποτέ σε κανέναν. Συνεχώς το σκεφτόμουν. Δεν μπορούσε να βγει από το μυαλό μου ότι η μητέρα μου απατά τον πατέρα μου με τον γείτονα.

Λίγους μήνες μετά το συμβάν, η μητέρα μου φέρνει στον κόσμο την μικρότερη αδερφή μας. Ένα ξανθό ψηλό πλάσμα με ολογάλανα μάτια. Σε κανενός το μυαλό δεν πήγε ότι αυτό το παιδί μπορεί να μην είναι του πατέρα μου.

Όπως δεν πήγε και το μυαλό μας στο πονηρό, όταν στην κλινική ήταν και ο… γείτονας. Κολλητός του πατέρα μου, “αδερφός” έλεγε ο γείτονας.

Όταν αποφάσισαν οι γονείς μου να την βαπτίσουμε, νονός έγινε ο… γείτονας, με προτροπή της μητέρας μου. Φυσικά, ο πατέρας μου το δέχθηκε.

Αφού έγινε νονός, ο γείτονας, κουμπάρος πλέον, έμπαινε καθημερινά στο σπίτι, σχεδόν είχε εγκατασταθεί. Η εικόνα του μας είχε γίνει συνήθεια.

Ήταν οικογενειακοί φίλοι και πλέον κουμπάρος του σπιτιού, άρα ήταν νορμάλ να τον βλέπουμε πρωί, μεσημέρι, βράδυ στο σπίτι μας.

Ένα βράδυ που ο πατέρας μου έλειπε, εγώ ήμουν λίγο αδιάθετη και δεν βγήκα με την τότε σχέση μου, έπεσα για ύπνο σχετικά νωρίς. Κατά τις 12 το βράδυ, ξύπνησα να πάω στην κουζίνα να πιώ νερό.

Εκεί, είδα πάλι τη μητέρα μου με τον κουμπάρο να βρίσκονται σε πλήρη έκσταση. Όταν με αντιλήφθηκαν σταμάτησαν ότι έκαναν και ήρθε κατευθείαν η μητέρα μου σε εμένα σχεδόν γυμνή, να μου πει ότι αυτό που είδα δεν είναι αυτό που νομίζω.

Από εκείνη την ημέρα, ο γείτονας – κουμπάρος μου έκανε στενό μαρκάρισμα για να μην μιλήσω. Με την μητέρα μου χάλασαν οι σχέσεις μας, εγώ κλείστηκα στον εαυτό μου και σκεφτόμουν συνέχεια τον πατέρα μου που δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ για να μην μας λείπει τίποτα.

Στο σήμερα, η μητέρα μου έχει χωρίσει με τον πατέρα μου, αλλά και με τον γείτονα (μάλλον). Η μικρή μας αδερφή έμαθε όλη την αλήθεια και φυσικά έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ εγώ δεν μιλάω πλέον με την μητέρα μου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ