Γιάννης Στάνκογλου: «Δεν θέλω να τα «πνίξω» τα παιδιά μου, να τα παγιδεύσω»

Ο Γιάννης Στάνκογλου αναμετράται με έναν από τους δυσκολότερους ρόλους της καριέρας του, τον μυθιστόρηματικό πρωταγωνιστή του Καραγάτση, τον Φινλανδό Βασίλι Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν.

Έναν αλήτη αριστοκράτη, ο οποίος έχοντας διαπράξει πολλών ειδών εγκλήματα στη Ρωσία έρχεται στην Ελλάδα να κάνει μια νέα αρχή.

Παρακάμπτοντας το κομμάτι των εγκληματικών πράξεων, σε επίπεδο ψυχοσύνθεσης βρήκε κοινά στοιχεία με τον ήρωα που υποδύεται επί σκηνής;

«Είμαι άνθρωπος που λειτουργώ με το ένστικτο, αυθόρμητα. Που βάζω το κεφάλι μου στο στόμα του λύκου, όπως αυτός, ξέροντας πως μπορεί και να τον δαγκώσει, αλλά το κάνει σαν να έχει άγνοια κινδύνου. Έχω κι εγώ τέτοια χαρακτηριστικά και νομίζω πως με έχουν βοηθήσει και πάρα πολύ στη δουλειά μου, κάνοντας με να ρισκάρω είτε στις πρόβες είτε μερικές φορές ως άνθρωπος. Μεγαλώνοντας, ωστόσο, αρχίζω να βλέπω ότι βάζω κι εγώ ένα δίχτυ ασφαλείας που δεν έβαζα όταν ήμουν μικρότερος»

Το δίχτυ ασφαλείας το βάζει από μόνος του ή υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι προκειμένου να τον προστατεύσουν το βάζουν εκείνοι για τον ίδιο;
«Στην επαγγελματική μου πορεία πιστεύω πως υπάρχουν σκηνοθέτες και συνεργάτες που ίσως και να το έκαναν κάποιες φορές. Στην προσωπική μου ζωή αυτό άρχισε να συμβαίνει από τη στιγμή που ήρθαν στη ζωή μου τα παιδιά μου. Η πατρότητα με έκανε; να βάζω δίχτυ ασφαλείας αλλά και να σκέφτομαι δυο φορές για το τι κάνω, πώς το κάνω και αν, θα φάω τα μούτρα μου»

Στα παιδιά του βάζει δίχτυ ασφαλείας; «Προσπαθώ να βάζω αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό. Δεν θέλω να τα πνίξω, να τα παγιδεύσω. Θέλω απλά να τους περάσω το μήνυμα ότι μπορούν να είναι ελεύθερα, να ρισκάρουν, να δοκιμάζουν πράγματα αλλά με λίγη σκέψη. Ή αν έρθουν σε επαφή με το επικίνδυνο και το διαφορετικό να το συνειδητοποιήσουν και να το σκεφτούν και την επόμενη φορά να είναι πιο έτοιμοι για κάτι τέτοιο», λέει ο ηθοποιός στο Gala.

Πηγή: www.gossip-tv.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here