Κάποιες μέρες δεν στο δίνει ενώ άλλες καίγεται! Υπάρχει εξήγηση στη γυναικεία φύση


Κάποιες μέρες δεν στο δίνει ενώ άλλες καίγεται: Μα τι συμβαίνει σε αυτές τις “ανεξερεύνητες” υπάρξεις; Τη μια σε θέλει και καίγεται και την άλλη κάνει ότι δεν σε βλέπει

Μιλάμε πάντα για ερωτική επαφή μεταξύ ενηλίκων που κυρίως συμβιώνουν οπότε και έχουν ελεύθερη πρόσβαση ο ένας στις αγκαλιές του άλλου.

Θα έχετε παρατηρήσει ότι κάποιες ημέρες οι γυναίκες έχουν έντονη ερωτική επιθυμία, και κάποιες μέρες είναι σίγουρα το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται.

Όχι δεν τρελάθηκαν. Για όλα φταίει ο κύκλος της ο μηνιαίος κύκλος τους. Οι γυναίκες παρουσιάζουν ορμονικές μεταπτώσεις ανάλογα με την ημέρα του κύκλου που βρίσκονται.

Κάποιες μέρες δεν στο δίνει ενώ άλλες καίγεται! Υπάρχει εξήγηση στη γυναικεία φύση

Ο μηνιαίος κύκλος χωρίζεται σε δύο φάσεις. Τις δύο εβδομάδες (σχεδόν) πριν την ωορρηξία και τις δύο εβδομάδες μετά.

Τις τελευταίες ημέρες πριν την ωορρηξία, οι γυναίκες έχουν υψηλή διάθεση για σeξ, ενώ αντίθετα τις πρώτες ημέρες μετά την ωορρηξία, βιώνουν μια ελαφριά κατάθλιψη και η ερωτική επαφή δεν είναι στη κορυφή των προτιμήσεων τους.

Η εξήγηση γι’ αυτές τις εναλλαγές βρίσκεται στις διακυμάνσεις των ορμονών και το ορμονικό παιχνίδι που σας παίζει το σώμα σας, κατά τη διάρκεια του μηναίου κύκλου.

Καταρχήν πρέπει να πούμε ότι η πρώτη μέρα του κύκλου θεωρείται η πρώτη μέρα της εμμήνου ρύσεως, καθώς και ότι για τις περισσότερες γυναίκες, ο κύκλος διαρκεί περίπου 28 μέρες (μέχρι την αρχή της επόμενης περιόδου), αν και πάντα υπάρχουν διακυμάνσεις ανά περίπτωση, είτε από γυναίκα σε γυναίκα είτε ακόμη και στην ίδια γυναίκα σε διαφορετικές εποχές ή καθώς μεγαλώνει.

Ο μηνιαίος κύκλος χωρίζεται σε δυο φάσεις, διάρκειας περίπου δυο εβδομάδων (η κάθε φάση) σε έναν κύκλο 28 ημερών.

Κάποιες μέρες δεν στο δίνει ενώ άλλες καίγεται! Υπάρχει εξήγηση στη γυναικεία φύση

Η πρώτη φάση του κύκλου ξεκινά την πρώτη ημέρα της περιόδου και διαρκεί μέχρι την ωορρηξία. Οι ορμόνες που κυριαρχούν σ’ αυτή τη φάση είναι τα οιστρογόνα. Όσο πλησιάζει η μέρα της ωορρηξίας, τόσο αυξάνεται και η ερωτική επιθυμία της γυναίκας.

Με άλλα λόγια οι γυναίκες τείνουν να επιθυμούν την ερωτική επαφή τις γόνιμες μέρες τους. Αυτό όμως, δεν αποκλείει την ύπαρξη ερωτικής επιθυμίας και τις άλλες μέρες του μήνα!

Στο δεύτερο μισό του κύκλο – δηλαδή μετά την ωορρηξία έως την αρχή της επόμενης περιόδου – παράγεται κατά κύριο λόγο η ορμόνη προγεστερόνη. Στη δεύτερη φάση του κύκλου, συχνά επηρεάζεται αρνητικά, η ψυχική διάθεση πολλών γυναικών.
Γίνονται δηλαδή, πιο ευερέθιστες ή πιο μελαγχολικές.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ